Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Går sammen om gårdsturisme i Romsdalen

Starter eget gårdsnettverk i det vakre dalføret.

Romsdalsgårdene er et nettverk som driver gårdsturisme omringet av vakker og vill natur. Gårdene tilbyr servering, overnatting og opplevelser. Bildet er fra åpningen. (Foto: Nordveggen)

Seks gårder i Romsdalen har gått sammen i et eget gårdsnettverk. Romsdalen er dalføre som strekker seg fra Åndalsnes/Veblungsnes i Rauma kommune til Lesjaskogsvatnet i Lesja kommune.

I Romsdalen finner du store attraksjoner som Raumabanen, Trollstigen, Trollveggen, Romsdalseggen og flere av Norges høyeste fjell.

De seks gårdene, Røsvang gaard, Monsås gård, Woldstad gard, Devold gård, Vingården Tuen og Lensmannsgarden, tilbyr mat og drikke, overnatting, opplevelser og diverse aktiviteter.

Her kan du kan du blant annet rusle i vakre hager, arrangere aktiviteter eller nyte vin produsert på gården, skriver utviklingsselskapet Nordveggen i en pressemelding.

Studietur til Inderøy

Nordveggen organiserte studietur til den Den Gyldne Omvei på Inderøy for å lære.

For ett år siden var det seks gårder som ønsket å gå videre med prosessen. Det er disse gårdene som nå danner grunnlaget for Romsdalsgårdene.

– Reiselivsnæringen er i eksplosiv vekst, og vi må tilby gode opplevelser for å ta del i denne verdiskapingen. Nettverket vil få fram tilbudene som finnes her – og gi våre besøkende i Rauma de autentiske og ekte opplevelsene som mange ønsker. Vi har jobbet i flere år for å få på plass et slikt nettverk, og er derfor svært glade for å se hvor godt disse gårdene nå utfyller hverandre, sier Solveig Brøste Sletta i Nordveggen AS.

Annonse

Gjestene kan forvente et personlig vertskap som byr på seg selv, mener Guttorm Furmyr ved Woldstad gård.

– Vi gjør vårt ytterste for ha god kvalitet på alt vi tilbyr, og at gjestene opplever at de får mer enn forventet. Vi setter vår lit til at en fornøyd kunde alltid er våre beste ambassadør, sier Furmyr.

Romsdalsgardene.no

En felles nettside, romsdalsgardene.no, skal vise hvilke aktiviteter og produkt hvert enkelt medlem har.

Medlemmene i samarbeidet skal også være gjensidig mentor for hverandre. På den måten kan de korrigere for eventuelle svakheter hos hverandre.

– Vi har som felles verdier en stolthet over våre gårder med medfølgende historie og tradisjoner. Vi gjør dette med sjel og glede, og vil at våre gjester skal ha et godt og minnerikt opphold på gårdene. Vi stiller store krav til hverandre, til bevaring av miljøet og at alle skal ha gode tilbakemeldinger fra våre gjester, sier Per Devold fra Devold gård.

Neste artikkel

Få matfunn over grenseverdien