Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

– Fortsatt mulig å oppnå null-sult innen 2030

... men da må parlamentarikerne bidra mer, mener FAO-topp.

Vil ha med seg parlamentarikerne: FAO-direktør  José Graziano da Silva mener det fortsatt er mulig å oppnå null hunger innen 2030, og at verdens parlamentarikere spiller en nøækkelrolle for å klare det. Her er Graziano da Silva under et møte med Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum for noen år tilbake. (Foto: Linda Sunde)
Vil ha med seg parlamentarikerne: FAO-direktør José Graziano da Silva mener det fortsatt er mulig å oppnå null hunger innen 2030, og at verdens parlamentarikere spiller en nøækkelrolle for å klare det. Her er Graziano da Silva under et møte med Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum for noen år tilbake. (Foto: Linda Sunde)

Kampen for avvikle sult i verden, er bare mulig med sterk støtte fra verdens parlamentarikere. Det understreket direktør José Graziano da Silva i FNs organisasjon for mat og landbruk (FAO) torsdag. Utspillet kom under FAOs konferanse i Roma torsdag denne uka.

– Parliamentarikere spiller en nøkkelrolle – sammen med myndigheter, sivilsamfunnet, privat sektor, internasjonale byråer og donorer – i arbeidet med å oppnå en null sult-generasjon i løpet av vår levetid, sa da Silva i en tale til ulike lands parlamentarikere.

Han fortsatte:

– Det er dere som er ansvarlige for å blant annet vedta lover og godkjenne budsjetter, sa FAO-direktøren, før han ba landenes parlamentarikere om å trappe opp støtten til matsikkerhet og -ernæring i deres respektive nasjonalbudsjetter.

Les også: FN: 7 av 10 lider av feilernæring

– Null hunger er mulig

FAO-direktøren påpekte videre at det å oppnå null hunger innen 2030 fortsatt er mulig, til tross for det faktum at antallet underernærte mennesker nå har begynt å øke i antall igjen.

Annonse

Men det haster, poengterer han:

– Vi må handle raskt; fra politisk ansvarliggjøring til konkrete handlinger. Spesielt gjelder dette på nasjonalt og regionalt nivå. Som valgte representanter, har dere en høy grad av politisk innflytelse, og denne er essensiell for å skape en positiv forandring i landene deres, sa Graziano da Silva.

Han vektla også den rollen lovgivere har med tanke på å forbedre ernæringen og matsikkerheten, før han takket parlamentarikerne for å ha anerkjent «behovet for spesifikke konstitusjonelle og lovmessige bestemmelser for å sikre menneskers rett til god, ernæringsmessig mat».

Les også: Ber Norge om WTO-hjelp

Neste artikkel

Det er maten vi lever av