Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

– Virkelighetsfjernt hvis det blir et problem å slakte dyr

Kjendisbonde mener kjendisene som trakk seg fra NRK-programmet «Folkeopplysningen» bør kunne stå for at de spiser kjøtt.

– Vi begynner å komme ganske langt unna virkeligheten hvis det blir et problem å slakte dyr, sier kjendisbonde Inga Berit Lein til NRK.

Lein er kjent fra blant annet «Farmen Kjendis». Bakgrunnen for utspillet er at den ene kjendisen etter den andre har trukket seg fra NRK-programmet «Folkeopplysningen».

Konseptet var at kjendisene skulle få kylling til forrett, mens de så bilder fra kyllingproduksjon. Deretter skulle de slakte sin egen hovedrett, et lam.

Lein har slaktet på TV flere ganger tidligere, seinest i fjor. Da slaktet hun en gris på Farmen Kjendis. Hun reagerer på at kjendiser har trukket seg.

Annonse

– Spiser man kjøtt, bør man kunne stå for det, sier hun til NRK.

Professor i sosialantropologi ved Høgskolen i Kristiania, Runar Døving, mener det er en fundamental feighet i vår kultur når det kommer til kjøtt og slakting.

– Kjendisene var ikke vant til å se det. De fikk sett hva det freier seg om, og ble redde for å bli stemplet, sier professoren til NRK.

Neste artikkel

Sterk vekst i Norturas påskesalg