Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Vurderer utsatte låneavdrag for tørkerammede bønder

Innovasjon Norge ønsker å lette sitasjonen for bøndene.

– Vi har stor forståelse for den vanskelige situasjonen og bekymringen til bøndene, sier direktør for bærekraftdivisjonen i Innovasjon Norge, Inger Solberg, i en pressemelding.

Den vedvarende tørken gir sterkt reduserte avlinger og fôr-krise over mesteparten av landet. De økonomiske tapene kan bli store. Nå åpner Innovasjon Norge for å gi bøndene – en viktig kundegruppe – en økonomisk håndsrekning.

– Ta kontakt så raskt som mulig

For å gjøre en krevende situasjon litt lettere for kriserammede bønder, stiller Innovasjon Norge seg positiv til å vurdere avdragsutsettelse på lån.

– Ta kontakt med ditt distriktskontor så raskt som mulig dersom du får økonomiske problemer knyttet til dette. Jo tidligere Innovasjon Norge kommer inn i bildet, desto lettere er det å finne gode løsninger for den enkelte, sier Solberg.

Annonse

For å gjøre saksbehandlingen raskest mulig, råder Innovasjon Norge deg som bonde til å:

* legge ved en kort redegjørelse av situasjonen

* opplyse om hvilke tiltak som iverksettes

* legge ved skattemelding og næringsoppgave fra siste regnskapsår

Også landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) kommer nå med en gladmelding til bøndene oppe i all elendigheten: Har bøndene dokumentert avlingsskade, vil bøndene ikke få avkortet erstatningen om de slår graset som fôr og sår raigras. Det skriver Nationen fredag.

Neste artikkel

Advarer mot ulovlig omsetning av såvare