Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Vurderer utsatte låneavdrag for tørkerammede bønder

Innovasjon Norge ønsker å lette sitasjonen for bøndene.

Høye temperaturer og fravær av nedbør har skapt sterkt skadede avlinger og fôrkrise landet over. Nå ønsker Innovasjon Norge å gi bøndene en økonomisk håndsrekning. llustrasjonsfoto: Håvard Altern

– Vi har stor forståelse for den vanskelige situasjonen og bekymringen til bøndene, sier direktør for bærekraftdivisjonen i Innovasjon Norge, Inger Solberg, i en pressemelding.

Den vedvarende tørken gir sterkt reduserte avlinger og fôr-krise over mesteparten av landet. De økonomiske tapene kan bli store. Nå åpner Innovasjon Norge for å gi bøndene – en viktig kundegruppe – en økonomisk håndsrekning.

– Ta kontakt så raskt som mulig

For å gjøre en krevende situasjon litt lettere for kriserammede bønder, stiller Innovasjon Norge seg positiv til å vurdere avdragsutsettelse på lån.

– Ta kontakt med ditt distriktskontor så raskt som mulig dersom du får økonomiske problemer knyttet til dette. Jo tidligere Innovasjon Norge kommer inn i bildet, desto lettere er det å finne gode løsninger for den enkelte, sier Solberg.

Annonse

For å gjøre saksbehandlingen raskest mulig, råder Innovasjon Norge deg som bonde til å:

* legge ved en kort redegjørelse av situasjonen

* opplyse om hvilke tiltak som iverksettes

* legge ved skattemelding og næringsoppgave fra siste regnskapsår

Også landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) kommer nå med en gladmelding til bøndene oppe i all elendigheten: Har bøndene dokumentert avlingsskade, vil bøndene ikke få avkortet erstatningen om de slår graset som fôr og sår raigras. Det skriver Nationen fredag.

Neste artikkel

Ingen konkurssmell etter tørken