Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Unge bønder skal bedre omdømmet til dansk landbruk

LandboUngdom håper deres nye film skal dreie storsamfunnets syn på dansk landbruk i en mer positiv retning.

Den danske ungdomsorganisasjonen LandboUngdom ønsker å dreie storsamfunnets syn på dansk landbruk i en mer positiv retning. Foto: Henrik Sørensen, Colourbox

Dansk landbruk sliter med omdømmet, grunnet blant annet stort omfang av antibiotikaresistente bakterier, skyhøy gjeld, utstrakt "industrilandbruk" og mange konkurser i flere produksjoner. Organisasjonen LandboUngdom vil prøve å styrke næringas legitimitet i Danmark.

– Vi har opplevd en stigende tendens i samfunnet til at landbruket ikke lenger nyter den nødvendige respekt. Som organisasjon for framtidas bønder, ser vi oss derfor nødt til å ha et opprop, forteller Mathias Hansen i LandboUngdoms ledelse til danske Landbrugsavisen.

For å rette søkelyset mot tematikken, har organisasjonen - som har 3 000 medlemmer - laget en ny film. Den ble lagt ut 4. april, og har et klart budskap: Medlemmene står sammen om å skape framtidas landbruk i Danmark.

Annonse

Du kan se filmen her.

– Jeg håper at vi med denne filmen vil kunne gi en ny vinkel til debatten, som kan dreie samfunnets syn på landbruket og oss unge på landet i en positiv retning. Det trenger vi, og det har vi i mine øyne også fortjent, sier Hansen.

Unge danske bønder står sammen om å skape framtidas landbruk, er hovedbudskapet i LandboUgdoms nye film. Foto: Anders Sandbu

Han påpeker også at LandboUngdom vil "gjøre alt vi kan for å løsrive oss fra seniororganisasjonene" og vise fram dagens unge bønder som løsningsorienterte, innovative og hardtarbeidende.

Neste artikkel

Her er Årets Unge Bonde-finalistenes råd til Hoksrud