Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ulven splitter også i Danmark

Holdningene til ulv er delte i Danmark, også innad i Dyrenes Beskyttelse, etter at en mann er siktet for ulveskyting.

Ulven har skapt stor debatt i Danmark den siste tiden, etter at en mann er siktet for å ha skutt ulv. Foto: Colourbox
Ulven har skapt stor debatt i Danmark den siste tiden, etter at en mann er siktet for å ha skutt ulv. Foto: Colourbox

Ulvedebatten har den siste uka tatt av også hos våre naboer i syd. Bakteppet er ikke minst at en 66 år gammel mann mandag denne uka ble siktet for å ha skutt en ulv ved Ulfborg i Vestjylland.

Mannen ble anholdt etter at et vitne så 66-åringen kjøre til marka der han så skjøt ulven.

Det splittede synet på ulven har bredt om seg også i den danske organisasjonen Dyrenes Beskyttelse. Deres visjon er å "hjelpe dyr i nød, stoppe overgrep mot dyr og kjempe for et respektfullt og bæredyktig forhold mellom dyr, mennesker og natur". Men hvordan DB skal forholde seg til ulv i dansk natur, er ikke organisasjonen samstemt om – heller ikke i hovedstyret.

– Meget forskjellige holdninger

– Holdningen hos både områdeformennene og kretsformennene er meget forskjellige. Vi har ennå ikke en samlet holdning, nettopp fordi det er så ulike holdninger, sier områdeformann Jørgen Jensen til danske Landbrugsavisen onsdag.

Annonse

Det bekreftes av kretsformann Harry Metzmann for DB i Ringkøbing.

– Vi er ikke helt enige i Dyrenes Beskyttelse med tanke på holdning til ulv. Vi er jo et par hundre frivillige som kjører rundt i landet, og vi har jo alle forskjellige meninger om forskjellige emner. Noen mener at vi har klart oss uten ulv i over 200 år, og at det burde vi også kunne i fremtiden. Andre synes at ulvene skal få lov til å være her, forteller Metzmann.

Bor i "ulvesonen" – ønsker ulv

Jørgen Jensen bor i Ørnhøj i Vestjylland, midt i det området som uoffisielt er døpt "ulvesonen". Han har tre ganger sett ulven bak sitt eget hus.

– Men jeg mener personlig at det bør være plass til dem i Danmark. Det er jo ikke flere enn 12-14 stykker, påpeker han.

Neste artikkel

Vil ha skuddpremie på jerv