Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Økt lammesalg i Nortura

Nortura er i hardt vær på mange fronter, men samvirket kan nå glede seg over at lammesalget øker.

I februar i år lanserte Nortura «Gilde Hverdagslam». Hensikten er å inspirere folk til å lage hverdagsmat med produkter som lammekjøttdeig, strimlet lam, lammekoteletter, lammeskav og lammelår i skiver. Kampanjen har slått an. (Arkivfoto)
I februar i år lanserte Nortura «Gilde Hverdagslam». Hensikten er å inspirere folk til å lage hverdagsmat med produkter som lammekjøttdeig, strimlet lam, lammekoteletter, lammeskav og lammelår i skiver. Kampanjen har slått an. (Arkivfoto)

I fjorårets første kvartal økte lammesalget betydelig, og denne utviklingen har skutt ytterligere fart i årets første måneder. Det viser fersk statistikk fra Nortura.

6 prosents vekst i år

– Fra nyttår og fram til midten av april (uke 1-15), hadde vi i fjor en total salgsøkning av småfe på 28 prosent sammenlignet med året før. I samme periode i år, har vi både opprettholdt og faktisk økt dette med ytterligere 6 prosent. Dette har bidratt til økt forbruk i markedet, vi har tatt unna økt løpende produksjon og bygd ned lageret, opplyser kommunikasjonsrådgiver Marthine Haugen Petersen i Nortura til Bondebladet.

Et hovedpoeng for Nortura, er å få flere av oss til å kjøpe lammeprodukter også utenom høytidene. I februar i år lanserte Nortura en ny serie kalt «Gilde Hverdagslam». Hensikten er å inspirere folk til å lage hverdagsmat med produkter som lammekjøttdeig, strimlet lam, lammekoteletter, lammeskav og lammelår i skiver. Kampanjen har vist seg å slå an.

Annonse

– Den nye Gilde Hverdagslam-serien har solgt mer enn målsatt, og vi får hyggelige tilbakemeldinger fra forbrukere som setter pris på de nye produktene. Mange nevner reklamefilmene våre, så det er tydelig at fokuset på enkle, fristende og raske retter av lam har slått an, sier Haugen Petersen.

Snart kommer også nye grilloppskrifter på pakningene til strimler, koteletter og lammelår i skiver. Nortura håper det kan inspirere til flere lammemåltider, også i grillsesongen.

Sau større markedsproblem enn lam

Fortsatt er det overproduksjon i sau/lam-markedet, men denne er mindre enn tidligere. Norturas styreleder Trine Hasvang Vaag fortalte under årsmøtet på Lillestrøm tidligere denne måneden at Nortura tømte lagrene av lam før sesong.

– Vi så en vekst på 13 prosent i dagligvaremarkedet i 2017. Overskudd er fortsatt en utfordring, men nå er det sauen som bekymrer mest. Bønder får omtrent ikke oppgjør for sauene sine. Derfor jobber vi med produktutvikling, noe som ventes å gi resultater også i 2018. Vi ser at lammetallet går ned i dag, men ubalansen i næringa er fortsatt ikke avblåst, sa Hasvang Vaag i sin tale til årsmøtet.

Neste artikkel

Foreslår midlertidig konsesjonsøkning for gris