Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tine går tilbake til plastbeger

Tine går i en mellomperiode tilbake til rømme på plastbeger. Årsaken er tilbakemeldinger fra kundene om at de testede pappbegerne var for myke.

Tynnere plast gir mindre forbruk av emballasje. Bildet er tatt på Rema, i forbindelse med en klimasak om Tine. Foto: Linda Sunde
Tynnere plast gir mindre forbruk av emballasje. Bildet er tatt på Rema, i forbindelse med en klimasak om Tine. Foto: Linda Sunde

Siden midten av september har Tine testet lettrømme i pappbeger i Kiwi-butikker over hele landet. Kundene tok det imot med åpne armer, men feil i produksjonen har ført til at flere opplevde at begrene ble myke.

Derfor går Tine tilbake til rømme på plastbeger, mens de jobber for å utvikle en ny og bedre versjon av begeret.

Bjørn Malm, som er bærekraftsjef i Tine, er tydelig på at dette bare skal være enn mellomperiode.

– Å jobbe med innovasjon og bærekraft blir ofte to skritt fram og ett tilbake. Resultatet fra testen på Kiwi er entydig: Folk ønsker mer miljøvennlig emballasje, og kjøpte mer rømme fra Tine enn noen gang før.

– Dessverre fikk vi problemer både med papplokket og at noen begre ble myke på grunn av fuktgjennomtrengning. Vi har derfor valgt å sette testprosjektet på pause, mens vi jobber på spreng sammen med leverandøren vår for å utvikle en bedre versjon av begeret, sier Malm i en pressemelding fredag.

Annonse

I november 2019 var første del av den planlagte testperioden over. Under evalueringen ble det tydelig at papplokket ikke fungerte optimalt. Det ble derfor bestemt å bytte til plastlokk i en mellomfase. Men det viste seg også at det kom for mange tilbakemeldinger på at pappen i selve begeret ble myk.

– Vi har hatt svært god dialog med kundene underveis. Dessverre har både butikkansatte og kunder opplevd at begeret ble mykt fordi det trakk til seg fukt. Skal vi klare å konkurrere ut plasten, må folk kunne stole på at alternativet er like bra. Vi velger derfor å utsette lanseringen av pappbeger på flere produkter til vi har et beger som fungerer bedre, påpeker bærekraftsjefen.

Neste artikkel

Blåser opp til bråk rundt melkedistribusjon