Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kraftig salgsnedgang for danske minkbønder

Hittil i år, er kun hvert fjerde danske minkskinn solgt. Koronakrisen gis skylda for kraftig salgsnedgang fra 2019.

Danske minkavlere sliter fra før med likviditeten. Siste års salgsutvikling gjør vondt verre for produsentene. Bildet er tatt i Norge. Foto: Liv Jorunn Denstadli Sagmo
Danske minkavlere sliter fra før med likviditeten. Siste års salgsutvikling gjør vondt verre for produsentene. Bildet er tatt i Norge. Foto: Liv Jorunn Denstadli Sagmo

Dansk pelsdyrnæring fortviler over at kun seks millioner minkskinn er solgt til det globale markedet hittil i år. Til sammenligning, var salget oppe i 40 millioner skinn på samme tid i fjor.

Etter de tre første dagene av Kopenhagen Furs pågående online-skinnauksjon, som ble startet opp torsdag sist uke og avsluttes kommende helg, var kun 23 prosent av de utbudte skinnene solgt.

Likviditetskrise

Det er en kald klut i ansiktet på de mange danske minkavlerne som fra før mangler likviditet, skriver danske landbrugsavsen.dk tirsdag.

Hittil har salgsprisene vært det som Kopenhagen Fur kaller "faste priser". Ifølge kommunikasjonssjef Søren Jespersen, innebærer det samme priser som under den forrige auksjonen. Der landet prisen i gjennomsnitt på 135 kroner per skinn.

Annonse

Skylder på koronaen

Kopenhagen Fur forklarer det svake salget med ”corona-krisen, der forplanter sig på pelssalget”.

– De store pelsfabrikantene er så smått kommet i gang igen, men de kjører kun på 40 prosent av deres kapasitet. Og de mindre fabrikantene ligger stille. Behovet for råvarer er dermed begrenset nå, sier administrerende direktør Jesper Lauge Christensen i Kopenhagen Fur til nettstedet.

Kopenhagen Furs auktionssesong er sterkt påvirket av situasjonen. Årets første auksjon, i februar, ble avlyst. De etterfølgende auksjonene i april og juni ble avholdt digitalt. Kopenhagen Fur har planlagt ytterligere to auksjoner i år. Den neste blir avholdt i august.

Neste artikkel

Marknadskontroll på mjølk er gull verdt