Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Statkraft kjøper flere vindparker i utlandet

Statkraft har kjøpt den irske og britiske vindkraftvirksomheten til Element Power Group.

I dag eier og drifter Statkraft 11 vindparker med en samlet installert effekt på nesten 1 000 MW i Norge, Sverige og Storbritannia. Foto: Colourbox
I dag eier og drifter Statkraft 11 vindparker med en samlet installert effekt på nesten 1 000 MW i Norge, Sverige og Storbritannia. Foto: Colourbox

Avtalen gjør at Statkraft overtar en stor portefølje med vindkraftprosjekter i Irland og styrker posisjonen som vindkraftutvikler i Storbritannia.

Transaksjonen omfatter Element Power Ireland Ltd og tre britiske prosjektselskaper, inkludert selskapets rundt 50 medarbeidere, som blir ansatt i Statkraft.

Vindkraftprosjektene som er under utvikling utgjør ca. 1 300 MW i Irland og ca. 250 MW i Storbritannia. Oppkjøpet er i tråd med Statkrafts vekststrategi og mål om å ha 6 000 MW vindkraft innen 2025, skriver selskapet i en pressemelding.

Størst i Europa på fornybar energi

Statkraft er allerede Europas største produsent av fornybar energi og har ambisjoner om å vokse ytterligere innenfor vannkraft, vindkraft og solkraft i tillegg til markedsoperasjoner i Europa, Sør-Amerika og India.

Annonse

– Dette oppkjøpet passer perfekt inn i vår vekststrategi for vindkraft på land. I tillegg til prosjektene, overtar vi en svært dyktig organisasjon i Irland og Storbritannia. Den vil styrke Statkrafts kompetanse på prosjektutvikling, -utbygging og forretningsutvikling i Irland, Storbritannia og i andre markeder vi har virksomhet, sier Christian Rynning-Tønnesen, konsernsjef i Statkraft.

– Vi er spesielt tilfreds med å inngå en slik avtale med Statkraft, som er godt posisjonert og har ambisiøse vekstplaner. Statkraft overtar et godt team og en betydelig portefølje som samlet vil gjøre selskapet i stand til å ta en ledende rolle i disse markedene. Vi ønsker dem lykke til med dette, mens vi vil utvikle mellomlandforbindelsen Greenlink mellom Storbritannia og Irland videre, sier adm. dir. Mike O'Neill i Element Power.

Eier 11 vindparker

I dag eier og drifter Statkraft 11 vindparker med en samlet installert effekt på nesten 1 000 MW i Norge, Sverige og Storbritannia.

I tillegg er Statkraft majoritetseier i Fosen Vind, som bygger ut 1 056 MW vindkraft i Midt-Norge, Europas største vindkraftprosjekt.

Transaksjonene ble gjennomført 2. oktober og innebærer at Statkraft har kjøpt 100 prosent av aksjene i Element Powers irske og britiske datterselskaper (unntatt Greenlink Interconnector Limited) fra Element Powers hovedeier Hudson Clean Energy Partners AIV LP.

Neste artikkel

Statkraft inngår langsiktig kraftavtale med Norske Skog Skogn