Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Snart klar for nasjonal rydde-dugnad

Neste uke arrangeres det dugnader for å plukke plast, tomgods og annet søppel. Prioriter landbruksplasten, oppfordrer Bondelaget.

Plastproblematikken brer om seg. Bondelaget oppfordrer så mange som mulig om å delta i neste ukes ryddeaksjoner, som finner sted over hele landet. Foto: Camilla Mellemstrand

Neste uke arrangerer Hold Norge Rent den årlige «Strandryddeuka». Over hele landet arrangeres det dugnader for å plukke plast, tomgods og annet søppel.

Mange bønder er allerede godt i gang med å rydde jordene for tomgods og plastrester. Norges Bondelag oppfordrer så mange som mulig til å bidra under ryddeuka – enten det er på stranda, i skogen eller på egen åker. Eksempelvis kan man få med venner og kjente og arrange sin egen ryddedugnad noen timer i nærområdet.

– Prioriter gjerne områder hvor dere vet at det er fare for forsøpling fra landbruksplast, skriver Bondelaget på sine hjemmesider.

Annonse

Organisasjonen oppfordret i mars bønder til fortsatt å gjøre en god jobb med å sortere og levere plast. Dette er også en viktig del av KSL-systemet.

Plastproblematikken brer om seg, og 26. februar besluttet styret for selskapet Plastretur, som driftes av Grønt Punkt, en krisepakke. Den innebærer ekstra støtte på 350 kroner per tonn til innsamlerne av landbruksplast fra 1. mars og foreløpig ut 2019. Pakken skal finansieres gjennom økt vederlagssats. Satsen har, med virkning fra 1. april, økt opp til 2,43 kr/kg.

Her kan du se kart over alle områdene i landt hvor det skal gjennomføres ryddeaksjon neste uke.

Neste artikkel

Vil ha tilbake 500 000 dekar korn