Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Slipper fengsel etter ulovlig elgjakt

I januar ble de tre familiemedlemmene i jaktlaget dømt til 45 dager i fengsel for ulovlig jakt. Høsten 2020 skjøt de ulovlig flere elger i Statskogs områder ved Kongsberg.

Nå er straffen satt til betinget fengsel med prøvetid, 20 000 i bot for hver av dem, samt at Kongsberg kommune skal ha 50 000 kroner i erstatning. I tillegg er de fradømt retten til å jakte i tre år, skriver Nationen.

Politiadvokat Hans Egil Seljordslia opplyser at de har sendt den nye avgjørelsen til statsadvokaten i Vestfold, Telemark og Buskerud for vurdering.

Annonse

«Påtalemyndigheten vurderer å inngi anke over straffeutmålingen og avgjørelse av inndragningsspørsmålet», skriver han i en e-post til Nationen.

Funn av etterlatte vommer i skogen førte til at jakta ble meldt til kommunen og politiet. På en adresse fant de en rekke elghoder utenfor en garasje hvor også flere skrotter hang til mørning. To av de dømte hadde heller ikke nødvendige tillatelser.

Selv om lagmannsretten i sin ankebehandling fant at verdien på kjøttet ikke var ubetydelig (til sammen rundt 110 000 kroner), mente man det var for strengt å dømme dem til fengsel.

Neste artikkel

Vi trenger mer ærefrykt for livet