Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Slappere sæd-salg i Norsvin

Norsvins sædsalg 1,1 prosent lavere i januar-mars sammenlignet med fjoråret.

Norsvins salg av sæd går svakt nedover. Foto: Kjell Morten Dahlgren
Norsvins salg av sæd går svakt nedover. Foto: Kjell Morten Dahlgren

Norsvins salg av sæd går svakt nedover, viser den siste seminstatistikken. Siste tremåneders snitt, der siste måned er mars, viser 1,1 prosent mindre salg enn samme periode i fjor. Tallene for siste fem-månedersperiode viser en nedgang på 3,1 prosent.

– Ut fra tall fra søknad om dyretallsstøtte, ser det ut til at vi fortsatt har en årlig nedgang på 2 prosent når det gjelder antall avlspurker. Disse tallene rimer godt med utviklingen i Norsvins sædsalg, påpeker samvirket i en pressemelding.

Annonse

Norsvin viser til at dersom samvirket fortsatt har en effektivitetsvekst på 2 prosent hos purkene, vil antall slaktegris som produseres være på samme nivå som tidligere.

– Vi vil derfor fortsatt ha en hårfin balanse i markedet, dersom ikke konsumet av svinekjøtt øker, påpeker Norsvin i pressemeldingen.

Norsvin kan glede seg over økende salg i enkelte fylker. Størst økning finner man i Aust-Agder, der salget har økt med 22 prosent fra 2016 til 2017. Også Telemark har hatt en pen vekst: 13,6 prosent. Fylket hvor det selges soleklart flest doser er Rogaland – nærmere 129 000 doser. I dette fylket har det vært en nedgang i salget på 0,9 prosent, viser oversikten.

Neste artikkel

Frykter målprisvekst spises opp