Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Slappere sæd-salg i Norsvin

Norsvins sædsalg 1,1 prosent lavere i januar-mars sammenlignet med fjoråret.

Norsvins salg av sæd går svakt nedover, viser den siste seminstatistikken. Siste tremåneders snitt, der siste måned er mars, viser 1,1 prosent mindre salg enn samme periode i fjor. Tallene for siste fem-månedersperiode viser en nedgang på 3,1 prosent.

– Ut fra tall fra søknad om dyretallsstøtte, ser det ut til at vi fortsatt har en årlig nedgang på 2 prosent når det gjelder antall avlspurker. Disse tallene rimer godt med utviklingen i Norsvins sædsalg, påpeker samvirket i en pressemelding.

Annonse

Norsvin viser til at dersom samvirket fortsatt har en effektivitetsvekst på 2 prosent hos purkene, vil antall slaktegris som produseres være på samme nivå som tidligere.

– Vi vil derfor fortsatt ha en hårfin balanse i markedet, dersom ikke konsumet av svinekjøtt øker, påpeker Norsvin i pressemeldingen.

Norsvin kan glede seg over økende salg i enkelte fylker. Størst økning finner man i Aust-Agder, der salget har økt med 22 prosent fra 2016 til 2017. Også Telemark har hatt en pen vekst: 13,6 prosent. Fylket hvor det selges soleklart flest doser er Rogaland – nærmere 129 000 doser. I dette fylket har det vært en nedgang i salget på 0,9 prosent, viser oversikten.

Neste artikkel

– Svinenæringa bør spille på lag med Mattilsynet