Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Over 1000 brann-utrykninger i juli

Også danske brannmannskaper har mer enn nok å gjøre i sommer. Mange av skogbrannene skal ha oppstått i forbindelse med landbruksredskaper.

Skogbrannene har kommet tett i juli – også i Norge, Sverige og Danmark. Foto: Colourbox
Skogbrannene har kommet tett i juli – også i Norge, Sverige og Danmark. Foto: Colourbox

Både i Norge, Sverige og Danmark har det florert med skogbranner i juli. I Danmark kjører beredskapstropper ut til godt over 30 naturbranner daglig. Bare i juli måned har de rykket ut til over 1000 naturbranner, skriver danske landbrugsavisen.dk. Til sammenligning oppstod det "bare" 449 naturbranner i juni.

Dermed har det bare på én måned – juli – oppstått flere branner enn det som i Danmark er normalt i løpet av et helt år: 1200.

Torsdag denne uka ble en særdeles hektisk dag for brannmannskapene i Midt- og Vestjylland, som fra klokka 14.30 og utover måtte rykke ut til 16 markbranner i distriktet. Ifølge vaktsjef Carsten Henriksen hos Midt- og Vestjyllands Politi er brannårsaken landbruksrelatert.

Annonse

– Brannene er spredt over hele kretsen, og det har vært større eller mindre markbranner. De er alle oppstått i forbindelse med landbruksredskaper. Særlig brannvesenet har hatt det travelt, sier han til Landbrugsavisen.

Innsatsleder Lars Erik Leth hos Midtjysk Brand og Redning oppfordrer bøndene til å holde maskinene rene, samt ta med et eller annet slukningsmiddel når de skal ut – slik som en vogn med vann eller en vanntank spent på en traktor.

Også i Sør-Norge har vedvarende høye temperaturer og tilnærmet null nedbør skapt ekstrem skogbrannfare. Eksempelvis måtte brannvesenet i Telemark bare i løpet av én dag tidligere i juli rykke ut på over 50 branner.

Neste artikkel

Ny landbruksminister i Danmark