Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Østfoldingene setter inn vaktfly mot skogbrann

Skogbrannfaren i hele Østfold er nå vurdert som «meget stor».

Skogbrannovervåkingen i Østfold er i gang, etter en lengre periode med tørt vær og høy skogbrannfare.

Meget stor skogbrannfare

Lite nedbør over lang tid, kombinert med de siste ukenes sommertemperaturer, gjør at det blir tørt i skog og mark. På yr.nos skogbrannfareindeks er hele Østfold vurdert til å være i kategorien «Meget stor fare».

Derfor iverksetter østfoldingene nå tiltak i lufta så vel som på bakkeplan for å hindre storstilt skogbrann. Overvåkingen foregår fra både et eget skogbrannvernfly og det som skal være Nord-Europas eneste bemannede skogbrannvakttårn. Det opplyser Fylkesmannen i Østfold på sine hjemmesider onsdag.

Denne kombinasjonen gjør at skogbranner raskt blir oppdaget og slukking kan iverksettes så fort som mulig, påpeker Fylkesmannen.

Annonse

Vurderer opptrapping av flyvningen

Skogbrannvaktflyet har flydd én gang hver dag siden 16. mai. Dersom det ikke kommer nedbør av betydning i løpet av nær framtid, vil det bli vurdert to flygninger daglig. Skogbrannvakttårnet på Linnekleppen vil bemannes fra 1. juni.

Som følge av den meget store skogbrannfaren, har også en rekke brannsjefer i fylket vedtatt totalforbud mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark. Det melder Moss Avis.

Neste artikkel

Skal produsere tekstilfiber av tre