Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nytt ulveangrep på Jylland

En drektig søye ble drept og tre andre fikk bitesår etter det som sannsynligvis var et ulveangrep ved Holstebro på Midtjylland.

Sauebonden sier til «Her er ulven i Danmark», at det plutselig stod en sau i bilgarasjen. Det viste seg at flere sauer var presset ut av innhegningen tett på eiendommen.

En viltkonsulent fra myndighetene har nå tatt DNA-prøve av den drepte sauen. De skambitte sauene har sår og store områder som mangler ull. Ulla er revet av.

Sauene gikk bak fire rekker med elektrisk gjerde. Sauebonden, som bor i ulvesonen i Vestjylland, skal nå oppgradere hegnet til såkalt ulvesikkert hegn.

Femte på tre uker

Ulveangrepet er sannsynligvis det femte på sau i denne ulvesonen de siste tre ukene, skriver «Her er ulven i Danmark».

I det første ulveangrepet ble 21 lam og sauer drept i et ulvesikkert hegn. Disse dyrene er bekreftet, ved hjelp av DNA-prøver, drept av ulv.

Annonse

Kalver drept i helga

Søndag ble sju hereford-kalver i alderen tre-fem uker funnet drept hos en større kjøttprodusent i området mellom Sindal og Ålbæk.

Ålbæk ligger i Frederikshavn kommune, i regionen Vendsyssel i Nordjylland, og et stoppested på Skagensbanen.

Besetningen på 50 mordyr var tydelig stresset, og kalve-kadavrene ble funnet flere steder på jordet, skriver «Her er ulven i Danmark».

Det har siden nyttår vært minst en ulv i Vendsyssel. Ulveovervåkingen i Aarhus har identifisert den som hannulven GW781. Ulven har minst 35 sauer på samvittigheten i Schleswig-Holstein i ukene før den kom til Nordjylland

Neste artikkel

Økologene krever klimaregnskap på hver eneste gård