Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nytt sommerbeite i utvidet naturreservat

Veiprosjekt, beite og miljøtiltak går hånd i hånd etter unikt samarbeid mellom gårdeier, det offentlige og Nye Veier.

Åkersvika naturreservat i Hamar og Stange kommuner er blitt utvidet, og nytt sommerbeite for økologiske ammekyr er etablert. Foto: Privat
Åkersvika naturreservat i Hamar og Stange kommuner er blitt utvidet, og nytt sommerbeite for økologiske ammekyr er etablert. Foto: Privat

Tilbake i 2016 ble det tatt ut 126 dekar fra Åkersvika naturreservat i Hamar og Stange kommune, før så 175,5 dekar ble lagt til. Det skjedde i forbindelse med utbyggingen av E6 forbi Hamar.

Siden da, er et område på om lag 100 000 kvadratmeter i naturreservatet ryddet fram for å berike reservatets naturmangfold og fugleliv.

Samtidig er det nå lagt til rette for et nytt sommerbeite for økologiske ammekyr i området. Det har skjedd takket være et unikt samarbeid mellom byggherre Nye Veier, fylkesmannen, Hamar kommune og gårdeier Ingrid Christie, som nå har overtatt etter faren Werner Christie.

– Vi er glad for å kunne vise at veiprosjekt og miljøtiltak kan ha felles synergier, sier utbyggingsdirektør Øyvind Moshagen i Nye Veier i en pressemelding torsdag denne uka.

Annonse

Arealer på gården, Vidarshov gård, ble identifisert som en del av reguleringsplanprosessen. Samtlige parter positiv til det som nå er gjort med området som i mange år har vært gjengrodd.

Økologiske ammekyr på sommerbeite pluss noen geiter, sørger nå for at vegetasjonen holdes i sjakk. Øyvind Froknestad og kona Solvei Cottis Hoff skal forpakte beitet som er satt i stand.

– Vi synes dette er veldig flott. Det blir et fint sommerbeite for våre økologiske ammekyr, sier ekteparet.

Neste artikkel

– Hjelper ikke oss geitebønder