Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nå kan du vise fram sauen din på Bonde-TV!

Tirsdag 19. mai er det klart for Bonde-TV med sau og lam. NSG og Bondelaget oppfordrer sauebøndene til å gi folk et usminket, audiovisuelt innblikk i deres hverdag.

Vil du, gjennom Bonde-TV, vise fram din hverdag som sauebonde? Her sees spælsau på beite på Neshalvøya i Hordaland. Foto: Karl Erik Berge
Vil du, gjennom Bonde-TV, vise fram din hverdag som sauebonde? Her sees spælsau på beite på Neshalvøya i Hordaland. Foto: Karl Erik Berge

Bonde-TV med sau og lam er arrangert av Bondelaget og Norsk Sau og Geit (NSG). Tidligere har kalv, kvige, ku, gris, fjørfe og stut fått vist seg fram i alle kanaler, og tirsdag 19. mai er det sauens tur.

– Vi oppfordrer alle til å sende direkte på Facebook eller Instagram, eller legge ut bilder. Ved at mange gjør dette på samme dag, kan vi gi et reelt bilde av næringa. For dem som ikke kjenner landbruket, og spesifikt sau og lam, er det en veldig fin mulighet til å få et innblikk i livet på gården, poengterer NSG.

NSG og Bondelaget oppfordrer bøndene til å vise fram hvordan en vanlig dag i sauefjøset, eller med dyra på beite, ser ut. Fôring og stell, hva som er viktig for at dyra skal ha det bra, hva du gjør hvis noen blir syke, og tekniske løsninger - alt vil være god Bonde-TV.

Det er ikke tilfeldig at Bonde-TV med sau og lam sendes i mai. På denne tida fortoner hverdagen seg helt forskjellig, alt etter som hvor i landet sauebøndene driver. NSG og Bondelaget ønsker å få fram dette mangfoldet.

Annonse

– Nå skal vi fylle sosiale medier med sau og lam! Dette er fjerde runde med Bonde-TV, og vi er glade for å ha Norsk Sau og Geit med på laget.

– Vi har valgt å ha Bonde-TV med sau og lam nå i mai, fordi vi da får fram de store forskjellene i landet. Noen steder er dyra ute på grønt gras, mens andre står midt i lamminga. Dette er verdifullt for oss å vise fram, og vi håper bønder tar seg tid midt i den travle tida, sier kommunikasjonsrådgiver Guro Bjørnstad i Norges Bondelag.

Alt du trenger å gjøre, er å publisere en livesending, et bilde eller en video på Facebook eller Instagram den 19.mai, og merke med #BondeTV.

Her kan du lese hvordan du går fram rent teknisk.

Neste artikkel

– Nortura har en kjempejobb å gjøre på sau og lam