Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mattilsynet avslørte elendig dyrevelferd hos grisebønder i Rogaland

– Veldig bekymringsfullt at slike saker fortsatt kan skje, sier Mattilsynet.

Grisene på bildet er ikke relatert til saken. Arkivfoto: Bondebladet
Grisene på bildet er ikke relatert til saken. Arkivfoto: Bondebladet

I en video NRK i dag publiserer på sine nettsider ser vi graverende forhold fra en svinebesetning i Rogaland, der en delvis lam gris drar seg frammover med forbena. Videoen viser også en halvdød gris som ligger i en overfylt binge med skitne dyr.

Mattilsynet gjennomfører nå en egen tilsynskampanje i Rogaland rettet mot slaktegriser. Nå er Mattilsynet halvveis i prosjektetet, og har fått bekreftet sine mistanker.

LES OGSÅ: Mattilsynet skjerper grepet

Annonse

– Jeg vil ikke si dette er en typisk sak, det er den langt ifra. Men det er veldig bekymringsfullt at slike saker fortsatt kan skje, sier avdelingssjef Odd Ivar Berget i Mattilsynet til NRK.

– Når det skjer dyretragedier, så burde det vært næringen selv som avdekket dette. Jeg oppfatter at næringen ønsker å ta tak, men det er holdninger og kultur for å ta tak i dette som det må jobbes med, sier Berget

Styreleder Per Inge Egeland i Norsvin Rogaland sier til NRK at han er overrasket over at vi ikke klarer å endre oss fortere. – Vi burde vært litt kjappere i avtrekkeren. Vi skal fortsette å jobbe hardt for at folk skal se at det vi holder på med har god dyrevelferd.

Neste artikkel

Melkebonde fikk fem dager til å avvikle