Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Måtte tømme ut 2000 l melk grunnet flom

Én ukes melkeproduksjon måtte helles ut hos bonde i Østerdalen.


Store mengder melk har gått rett i sluket som følge av flommen i Glomma. Her sees Glomma under en tidligere flom. Grastustene i midten er den egentlige grensa mellom vann og åker
. Arkivfoto: Bondebladet
Store mengder melk har gått rett i sluket som følge av flommen i Glomma. Her sees Glomma under en tidligere flom. Grastustene i midten er den egentlige grensa mellom vann og åker . Arkivfoto: Bondebladet

– Vi får laget litt fløte, og steker vafler, men det er jo grenser for hvor mye vi får brukt. Det meste går dessverre i sluket, sier den 24 år gamle melkebonden Anders Øivind Sund i Hanestad til NRK Hedmark og Oppland.

Han og familien har nå vært isolert i nesten en uke, som følge av flom i Glomma. Elva har laget seg et nytt løp på grunn av en ispropp ved Hanestad. Kyrne produserer som før, men det er blitt umulig å transportere melka.

– Nå har jeg akkurat ringt og avbestilt mjølkehenting for tredje gang denne uka. Det er fryktelig frustrerende, forteller bonden til NRK fredag.

Annonse

Fungerende regiondirektør i NVE, Paul Christen Røhr, ber fortsatt folk om å holde seg unna elvebredden. Dersom proppen løsner, vil store krefter settes i sving.

På gården produseres det rundt 400 liter melk daglig. Bonde Anders Øivind Sund forteller at familien dermed har måttet helle ut 2000 liter melk, tilsvarende én ukes produksjon.

Neste artikkel

Kutt gir også muligheter