Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Landkreditt satser på forsikring

Landkreditt kjøper seg betydelig opp i Landbruksforsikring, og blir en komplett leverandør av bank, fond og forsikring til norske bønder.

Landbruksforsikring blir konsernselskap i Landkreditt etter sistnevntes kjøp av aksjer fra Nortura og Felleskjøpet. Samtidig selger Landkreditt Bank alle aksjer i leasing- og finansieringsselskapet Landkreditt Finans til BNP Paribas Leasing Solutions.

Les mer: – Bøndene må spare mer til alderdommen

Landbruksforsikring vil endre navn til Landkreditt Forsikring AS, og transaksjonene vil bli gjennomført straks alle offentlige godkjenninger foreligger.

Strategisk viktig

– Vi vil sikre at norsk landbruk har et eget forsikringsselskap med god kompetanse på landbruk og konkurransedyktige produkter og betingelser. Et samlet tilbud innen bank og forsikring har vært etterspurt, og undersøkelser viser at bankkunder er mer fornøyde og lojale med et komplett tilbud. Bank, forsikring og fond er gode komplementære produkter. Vår bransje endrer seg raskt med økt digitalisering, og vi tilpasser oss utviklingen. Dette er en satsing på framtidens Landkreditt, sier konsernsjef Ole Laurits Lønnum.

– Vi er en sterk strategisk eier som sikrer bøndene et langsiktig tilbud. Det betyr mye for både kundene og selskapet, legger han til.

Vil vokse på landbruk

Annonse

Adm. dir. Håvard Jens Djupedal i Landbruksforsikring peker på at selskapet overtok den kollektive personforsikringen for medlemmer i Norges Bondelag i fjor.

– Nå blir forsikringsselskapet bedre og mer konkurransedyktig. Landkreditts eierskap vil bidra til a styrke tilbudet framover, både når det gjelder produkt og muligheten til å betjene markedet, sier han.

– Vi følger markedet nøye for å sikre et godt og konkurransedyktig tilbud til bøndene, og legger opp til vekst framover. Det er viktig for selskapet å ha langsiktige og solide eiere, og ved å kombinere våre sterke fagmiljøer vil vi i fellesskap ha gode forutsetninger for å utvikle enda bedre produkter og gode digitale løsninger for kundene, sier Djupedal, som ser fram til at Landbruksforsikring blir et konsernselskap i Landkreditt.

Landbruksforsikring har 34.700 landbrukskunder innen person- og skadeforsikring. Selskapet ble etablert i 2001, har 62 ansatte og et premievolum på 515 millioner kroner.

Bedre posisjon

Lønnum sier at det ikke er noen direkte kobling mellom salg av leasingvirksomheten og kjøp av forsikring, men Landkreditt er kapitalmessig i bedre posisjon til å satse på bank og forsikring.

– Vi blir sterkere på det vi prioriterer, og Landkreditt satser på å være en god partner for å finansiere utstyr og redskap for bonden også i framtiden, sier han.

Leasingkundene i Landkreditt Finans vil oppleve at selskapet får nytt eierskap og nytt navn, men de vil bli betjent av det samme teamet. Selskapet og de ansatte vil bli godt ivaretatt under BNP-paraplyen, sier Lønnum.

Neste artikkel

Landkreditt holder renta uendret