Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kåret til årets lærling i Felleskjøpet

Lars Kåre Gjønnes fra Fannrem er Årets lærling i Felleskjøpet Agri innenfor landbruksmekanikk.

Felleskjøpet Agri har i underkant av 50 lærlinger innenfor områder som landbruksmekanikk, produksjonsteknikk og næringsmiddelproduksjon.

Lars Kåre Gjønnes er en svært dyktig mekaniker. Han har stort pågangsmot, er selvstendig, nøyaktig og har stor interesse for faget. Dette gjør at han lærer fort, og leverer god kvalitet på de oppdragene han utfører, skriver FK Agri i en pressemelding.

Vil ta fagprøven i 2018

Lars Kåre visste han var med inn i sluttrunden om årets lærling, men ble overraska over at han gikk helt til topps.

– Det var mange gode kandidater å kjempe mot, så jeg er overraska over at jeg vant, sier Lars Kåre som fikk kontrakt ved Felleskjøpet i Fannrem i juli 2016.

Før det har han gått Vg1 ved Meldal videregående skole, på TIP - teknikk og industriell produksjon, og Vg2 Arbeidsmaskiner ved Melhus videregående skole. Sommeren 2018 kan Lars Kåre ta fagprøve ved FK Agri i Fannrem.

– Planen er å ta fagprøven, da blir jeg landbruksmaskinmekaniker. I tillegg har jeg fått tilbud om å fortsette her, så jeg var heldig med den, sier han.

Annonse

Lars Kåre kommer fra gård, med melk og ammekyr, på Gjønnes i Orkdal. Han har planer om å ta over gården på sikt, men det ligger noen år fram i tid.

– Jeg må gjøre andre ting først, sier han.

Teknisk opplæring på bremser

Som årets lærling får Lars Kåre et stipend på 5 000 kroner og et diplom.

Opplæringskontoret i området har flere ganger brukt Lars Kåre som eksempel på hvordan han utfører aktiviteter i opplæringsplanen. Han benyttes blant annet som ressurs for teknisk opplæring på bremsesystemer på traktor.

Lars Kåre har også gode mellommenneskelig evner, mener FK Agri.

«Han er svært kundeorientert, serviceinnstilt og tillitsvekkende i møte med kunder. Hans positive innstilling og gode humør, samt vilje til å dele kunnskap, gjør at han er en stor bidragsyter til arbeidsmiljøet på avdelingen», skriver FK Agri.

Neste artikkel

Tørken preger FK Agris resultat