Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Jobber for ny gartnerutdanning

Gartnerhallen og Faglig råd naturbruk enige om å få på plass fagutdanning med fagbrev i gartnerfaget.

Det er ingen grunn til å vente med å få i gang en ny gartnerutdanning, mener NHO Mat og Drikke. Foto: Mostphotos
Det er ingen grunn til å vente med å få i gang en ny gartnerutdanning, mener NHO Mat og Drikke. Foto: Mostphotos

Faglig råd naturbruk vedtok i møte 24.oktober at de støtter Gartnerforbundets ønske om å få på plass fagutdanning med fagbrev i gartnerfaget nå.

Den foretrukne utdanningsmodellen er en såkalt 2+2-modell, altså en fagutdanning med opplæring i skole og bedrift og med avsluttende fagprøve.

Faglig råd vil arbeide videre mot Utdanningsdirektoratet for å få utdanningen på plass uten unødig tidsbruk.

Så lenge næringen vil ha lærlingeordning og partene i arbeidslivet er enige, burde en 2+2-modell bli innført rimelig raskt, mener NHO, En strukturendring vil kun gjelde for Vg3 gartnernæring, og ikke agronomen – som også er med i forsøket som løper ut 2020, skriver NHO Mat og Drikke.

Annonse

– Bedre enn yrkeskompetanseløp

NHO Mat og Drikke viser til at dagens utdanning nesten ikke har søkere. De mener en ny utdanning må på plass raskt, ikke minst på grunn av arbeidskraftbehovet i grøntsektoren.

– Faget i sin nåværende form er nesten utradert, samtidig som behovet for denne type arbeidskraft er stort. Da er det ingen grunn til å vente. Vi vet nok til å gå videre med denne saken og få på plass en fagutdanning i gartnerfaget, sier Espen Lynghaug, spesialrådgiver kompetanse og utdanningspolitikk i NHO Mat og Drikke.

Neste artikkel

Gangstad og Dovre fikk gull i oste-VM i Spania