Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Høye forventninger til medisinsk cannabis

Spectrum Cannabis i Odense venter opptil 100 medarbeidere. Nylig fikk firmaet grønt lys hos legemiddel-myndighetene for oppstart av medisinsk cannabisproduksjon.

En rekke danske firmaer har søkt om å få starte opp med dyrking og håndtering av cannabis til medisinsk bruk. Bildet av denne cannabis-åkeren skal være tatt i Tsjekkia. Foto: Colourbox
En rekke danske firmaer har søkt om å få starte opp med dyrking og håndtering av cannabis til medisinsk bruk. Bildet av denne cannabis-åkeren skal være tatt i Tsjekkia. Foto: Colourbox

6. mai fikk den første danske virksomheten tillatelse til å produsere medisinske cannabisprodukter på forsøksbasis. Selskapet heter Spectrum Denmark, og er grunnlagt av tre parter: Møllerup Gods ved Anne Sophie og Stig Gamborg, familievenn og direktør Lars Thomassen og majoritetseier Canopy Growth – en canadisk cannabisprodusent.

Sikter høyt

Produksjonen skal skje på et 5 000 m2 stort område i Odense. Selve fabrikken har kostet 10 millioner dollar, eller 63 millioner danske kroner, å bygge. Firmaet forventer et sted mellom 50 og 100 medarbeidere, ifølge Landbrugsavisen.

Nå som Lægemiddelstyrelsen har godkjent produksjon og forarbeiding av medisinsk cannabis for Spectrum Denmark, har selskapet høye forventninger til egen satsing:

Annonse

– Med denne tillatelsen, er vi kommet igjennom utviklingsordningen hvor vi i halvannet år bare kunne dyrke medisinsk cannabis med henblikk på utvikling. Nå er vi kommet over i selve forsøksordningen, og det er en kjempefordel. Det betyr at vi nå må dyrke og forarbeide med henblikk på salg, sier direktør Morten Snede til Gartnertidende.

Spectrum Denmark er langt fra det eneste selskapet som ønsker å starte opp med dyrking og håndtering av cannabis til medisinsk bruk. Bare i perioden september 2017 til februar 2018 fikk 12 firmaer over hele Danmark godkjennelse.

Cannabis-satsingen skjer med politikernes samtykke. Alt i 2017 vedtok Folketinget et fireårig forsøk med medisinsk cannabis.

Også i Tyskland er slik produksjon i anmarsj. Planen er produksjon av medisinsk cannabis fra 2019.

Neste artikkel

Kvigene hans fikk panikk - bonden mener ulv herjer