Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Felleskjøpet i nye lokaler på Kokstad

Felleskjøpet har hatt avdeling på Laksevåg i Bergen siden 1985. Sist uke flyttet butikk og verksted til Kokstad.

Ny FK-butikk på Kokstad: Butikksjef Monica Rieber-Mohn Fuhr (t.v.) hadde besøk av roeren Olav Tufte og Frøydis Haugen, 2. nestleder i Bondelaget, på åpningsdagen. (Foto: Aina Østebøvik Olsen)

Kokstad ligger i nærheten av Bergen lufthavn Flesland, og butikken er lett å nå fra den nye Bybanen til Flesland. Det nye butikksenteret ble åpnet av Frøydis Haugen, nestleder i Norges Bondelag, sist torsdag,

– Åpningsdagen gikk veldig bra. Det var mye folk innom butikken, 600-700 besøkende, og mange var nok i en FK-butikk for første gang, sier butikksjef Monica Rieber-Mohn Fuhr.

Mer landbruk på vei inn

Det nye bygget på Kokstad har fått navnet Fellesbygget. Navnet kommer av at det på et senere tidspunkt skal huse flere organisasjoner tilknyttet landbruket.

– Olav Tufte var her, og det var stor stas. Det var mange som kjøpte Tufte-klær. Det samme med Stihl. Det var folk fra Stihl her som holdt kurs i stell og vedlikehold av motorsag. Vi solgte bra med motorsager og vernetøy under åpningsdagen, sier butikksjefen som har arbeidet i Felleskjøpet siden 2013.

Annonse

Den nye butikken, med blant annet et eget hesteområde, lager og småmaskinverksted, har et areal på 2000 m2. Det betyr god tilgang for kundene, samt muligheter for å reparere småmaskiner som gressklippere, motorsager og annet maskinelt utstyr.

Kjæledyr og hage

– Kjæledyr, hus og hage er veldig viktig for oss – det betyr at sommersesongen også er viktig. I tillegg er det mange som holder på med hest i Fanaområdet. Vi har fått postive tilbakmeldinger fra hestemiljøet om etableringen og den nye butikken. Vi har solgt høy de siste fem årene på Laksevåg, og den delen har vi tatt med oss opp til Kokstad, sier Fuhr.

– Vi tror det kan komme, i tillegg til gamle kunder, flere nye kunder her på Kokstad. Etter den nye veien fra vest, er det mye enklere å kjøre fra Askøy og Sotra til Kokstad. I tillegg kommer den nye veien fra sør og vil gjøre det enklere å kjøre fra Os-området, legger hun til.

På Kokstad selger de plentraktorer, men ikke større traktorer, da må en til Åsane. Butikken i Åsane også fått et «face lift», med blant annet ny innredning og belysning.

Neste artikkel

Skal bygge nytt fjørfehus på Ås