Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Det danske forsvaret skal gjenskape slettede SMS-er i mink-saken

Danmark: Politiets teknikere maktet ikke å gjenskape politikernes slettede SMS-er i den omstridte mink-saken i Danmark. Nå skal etterretningstjenesten gjøre et forsøk.

I november 2020 besluttet Danmarks regjering å avlive alle mink i landet etter at det var påvist en farlig covid-19-mutasjon i noen av dyrene. Det har senere vist seg at de ikke hadde lovhjemmel for dette, noe som har ført til at en kommisjon er blitt nedsatt for å undersøke hendelsesforløpet.

Et sentralt spørsmål i saken er hva beslutningstakerne selv visste da disse beslutningene ble tatt, og derfor mener Minkkommisjonen det er avgjørende å se SMS-utvekslingen mellom blant andre statsminister Mette Frederiksen og hennes kollegaer.

Annonse

Men på grunn av en autofunksjon på mobiltelefonene deres er de aktuelle tekstmeldingene for lengst slettet.

Politiets teknikere har jobbet på spreng med å gjenskape SMS-ene fra minnekortene, noe de altså ikke klarte. Minkkommisjonen ønsker at etterretningstjenesten skal gjøre et forsøk, men sier de nå venter på formelt samtykke fra Socialdemokratiet, som selv tidligere har uttalt at de ønsker å få en avklaring i saken. (NTB)

Neste artikkel

Borch: – Ikke gjort egne vurderinger