Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bedre Tine-resultat – men fortsatt volumnedgang

Tines resultat for første tertial er bedre enn i fjor, men samtidig fortsetter volumnedgangen på flere produkter.

Tines resultat for årets første tertial viser en volumnedgang på både søtmelk, fløte og rømme. Her fra Tines produksjonslokaler på Kalbakken i Oslo. Foto: Anders Sandbu

Onsdag la Tine fram sitt driftsresultat for årets fire første måneder. Resultatet endte på 468 millioner, hvilket er 10 millioner bedre enn tilsvarende periode i 2017.

Samtidig viser resultatet en fortsatt volumnedgang på søtmelk, fløte og rømme, men en økning på ost og juice.

– Vi ser en positiv utvikling på verdi, men ikke på volum. Og volum er noe eierne er opptatt av, sier Lars Galtung, direktør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Tine til Nationen.

Han påpeker at Tine må være mer konkurransedyktige og slagkraftige i melkehylla, da det er der den store melkemengden endar opp. Men Tine møter sterk konkurranse på melk, fløte og rømme, poengterer Galtung.

Annonse

Noe mindre økologisk melk

I første tertial 2018 ble det mottatt 501,7 millioner liter kumelk mot 508,5 millioner liter i samme periode i 2017. Det ble mottatt 6,2 millioner liter geitemelk, det samme som i 2017. Av kumelka var 17,0 millioner liter økologisk, mot 17,6 millioner liter i første tertial 2017.

Fortsatt nedgang på søtmelk, men økning på ost og juice

På den positive siden, kan Tine vise til flere suksessrike innovasjoner, hvorav innovasjonene på YT og smaksatt melk har kommet godt ut. I samme periode mistet Tine 5,3 prosentpoeng i volumet på meieribaserte matlagingsprodukter. Tine hadde samtidig en positiv utvikling i kategorien for faste hvitoster, med en økning i volum på 1,9 prosentpoeng.

Neste artikkel

Ingen konkurssmell etter tørken