Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Arla-rival senker melkeprisen

Selskapet FrieslandCampina senker melkeprisen til produsentene i november. Det fører til ytterligere press på Arla.

Hollanske FrieslandCampina reduserere melkeprisen for november ut til andelshaverne, skriver meierikonsernet på sin hjemmeside.

Prisen senkes fra 0,38 til 0,3725 Euro per kilo (fra 3,63 til 3,56 norske kroner), for det som kalles garantert pris.

Dermed kan danske og øvrige andelshavere i Arla konstatere at det hollandske forspranget krymper. Arla har tidligere meldt at de fastholder prisen i november, til tross for at utsiktene for de kommende månedene er negative, skriver Landbrugsavisen.

Melkeprisen til produsent i Holland er likevel markert foran melkebøndene som leverer til Arla. Bøndene i Nederland har en garantert pris på 3,55 NKR per kilo, mens Arla for tiden betaler produsentene 3,35 NKR per kilo. Prisen er medregnet Arlagården Plus, som langt de fleste danske andelshavere deltar i – men uten nonGMO-tillegg.

Annonse

Helt likt kan de to prisene likevel ikke sammenlignes, fordi der er forskell i etterbetaling, konsolidering samt fett/protein-avregning, skriver Landbrugsavisen.

Eksporterer til over 100 land

Arla Foods Amba eies av melkebønder i Sverige, Danmark, Storbritannia, Tyskland, Belgia og Luxemburg. Selskapet er i dag Europas største meieriselskap.

Arla Foods eksporterer til over 100 land, og på de viktigste markeder er selskapet representert gjennom datterselskap.

Arla Foods AS er i dag representert i Norge med et salgskontor med 16 ansatte.

Neste artikkel

Kvalitet selger og forplikter