Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Arla gir bort store mengder med melk

Arlas meieri i Jönköping hadde store problemer med produksjonen sist helg. Nå gir meieriet bort store mengder melk gratis.

Arla deler ut melk flere steder i Jönköping i ettermiddag og kveld. Melka er ikke skikkelig homogenisert, men ellers er den helt fin, lover Arla. (Arkivfoto: Arla)
Arla deler ut melk flere steder i Jönköping i ettermiddag og kveld. Melka er ikke skikkelig homogenisert, men ellers er den helt fin, lover Arla. (Arkivfoto: Arla)

Det var homogeniseringsprosessen av melka som ikke fungerte på meieriet. Det betyr at melka kan klumpe seg, og at melkefett kan legge seg under korken når man åpner kartongen, skriver Jönköpings-Posten.

Arla vil ikke bidra til enda mer matkasting, og derfor har selskapet bestemt seg for å dele ut melka gratis.

Det er snakk om 350 000 liter melk, og melk av alle ulike typer. Deler av dette er distribuert til industri og butikker sør og vest i Sverige.

— Fullt brukbar

— Jeg har et budskap til alle som har kjøpt inn denne melka og har denne hjemme: Ikke kast den. Melka er fullt ut brukbar, og kan både drikkes og brukes i mat, sier Arlas pressesjef Erik Bratthall til Jönköpings-Posten.

Nå er Arla i gang med å dele ut gratis melk. De har blant annet en lastebil stående ved Jönköping Universitet, og begge bilene som nå er ute blir stående utover kvelden.

Leter etter årsaken

Annonse

Årsaken til feilen ved meieriet er ikke kjent.

— Vi holder på å sjekke hele prosessen nå. Det er en kvalitetsfeil, men jeg vet ikke årsaken til dette ennå, sier Bratthall.

Jönköping ligger i Jönköpings län i Småland i Sverige. I 2015 hadde tettstedet, som også inkluderer Huskvarna, 93 797 innbyggere.

Arla er et dansk/svensk samvirkeselskap som er eid av rundt 11 600 melkeproduserende bønder fra sju land.

Arla er den største produsenten av meieriprodukter i Europa. Selskapet ble etablert i 2000.

Neste artikkel

Tine gjør endringer i ledelsen