Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bønder får ny frist til 29. oktober

Bønder som var for seine med søknaden til 15. mars, kan nå få levere innen 29. oktober.

Foretak som ikke søkte innen 15. mars, kan nå levere del en av søknaden innen 29. oktober, skriver Landbruksdirektoratet. (Arkivfoto)
Foretak som ikke søkte innen 15. mars, kan nå levere del en av søknaden innen 29. oktober, skriver Landbruksdirektoratet. (Arkivfoto)

Flere søkere har i år, av ulike årsaker, ikke sendt søknad om produksjons- og avløsertilskudd innen fristen 15. mars.

Det ekstraordinære husdyrtilskuddet som ble avtalt i forbindelse med tørkekrisa tar utgangspunkt i søkerdata fra mars 2018. Dette innebærer at enkelte bønder, i tillegg til å gå glipp av de ordinære produksjonstilskuddene som har frist 15. mars, heller ikke vil få tilskudd som er forhandlet frem som følge av tørken.

Den nye beslutningen fra Landbruks- og matdepartemenet innebærer at foretak som ikke søkte innen 15. mars, og som heller ikke har søkt om dispensasjon fra søknadsfristen, nå kan levere del en av søknaden innen 29. oktober, skriver Landbruksdirektoratet.

Annonse

Det vil også inkludere de som har søkt om dispensasjon fra søknadsfristen og fått avslag.

Begge gruppene får nå mulighet til å levere del en av søknaden. Foretaket må fylle ut søknaden på papir, og den må leveres til kommunen innen 29. oktober 2018, skriver direktoratet.

For dem som skal levere del to av søknaden om produksjons-og avløsertilskudd, med søknadsfrist 15. oktober, er det også blitt mer fleksibelt. Det er mulig å levere søknad opptil 14 dager etter søknadsfristen, det vil si fram til og med 29. oktober.

Neste artikkel

Svinekjøtt til Stortingsforhandlinger