Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

140 mister jobben hos Danish Crown-bedrift

Danish Crown avvikler nattskift hos sitt slakteri i Ringsted. 140 må gå – under ett år etter at selskapet økte nattbemanningen.

Sliter: Fjorårets vekstpakke i Danish Crown, med hundrevis av nytilsettelser, skulle stanse tilbakegangen i slaktesvin-tilførslene. Men resultatene har ikke innfridd, og nå mister 140 medarbeidere jobben ved selskapets slakteri i Ringsted. Foto: Danish Crown

I mai 2017 lanserte Danish Crown, Europas største svineslakteri, en vekstpakke. Den skulle stanse tilbakegangen i tilførslene av slaktesvin. Etter at det igjen ble økning i antall slaktninger, opprettet Danish Crown et ekstra nattskift. I alt foreslå det planer om å ansette 260 nye slakterimedarbeidere i selskapet.

140 må gå

Nå, under ett år seinere, er situasjonen en ganske annen. Nå avvikles nattskiftet ved Danish Crowns slakteri i Ringsted. 140 ansatte mister jobben, melder Landbrugsavisen fredag.

– Det er med stor beklagelse vi har truffet beslutningen, men den er dessverre nødvendig. Jeg er lei for at vi må si farvel til dyktige medarbeidere som med stor entusiasme har stått på, siden vi i sommer opprettet det ekstra nattskiftet, sier produksjonsdirektør Per Laursen i Danish Crown Pork til Landbruksavisen.

Nedbemanningen skjer til tross for at fjorårets vekstpakke lyktes med å øke tilførselen igjen. Siden 1. oktober har det nemlig vært en fremgang på rundt 2 prosent sammenlignet med året før. Problemet er bare at nattskiftet ble opprettet med en forventning om en framgang på 5 prosent – mer enn det dobbelte.

Antallet slaktninger på Ringsted-anlegget har også falt gjennom de siste par årene, og i dag slaktes det nesten én million færre svin enn i 2014, skriver avisen.

Annonse

Forsvarer vekstpakken

Direktør Søren F. Eriksen i Danish Crown Pork forsvarer fjorårets ansettelser.

– Flere andelshavere sluttet seg til oss, vi fikk rundt en halv million ekstra griser, og vi hadde en berettiget forventning om at ulike tiltak ville resultere i ytterligere slaktegriser, sier han.

I stedet har flere andelshavere enn ventet sluttet med å ha slaktegris. Samtidig har eksporten av danske smågriser til oppfetning og slakt i Tyskland og Polen, fortsatt å øke.

Ifølge Landbrugsavisen, skal en sosialplan hjelpe dem som nå har mistet jobben. Halvparten av dem, 70 ansatte, vil bli tilbudt å fortsette som ferieavløsere.

Neste artikkel

Rema går for økologisk svin