Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ønsker belønning for løsdriftsgriser

Ny dansk forening skal sikre høyere priser for løsdriftsgriser.

Løsdrift: Ny dansk forening jobber for å sikre høyere priser for griser som er født i løsdriftsstall. Bildet viser en løsdriftsbesetning i Norge. (Foto: Nina Lunde)

En gruppe danske svineprodusenter startet sist uke opp foreningen «Welfare Pigs». Målet med foreningen er å sikre høyere priser for griser som er født i løsdriftsstall. Foreningen er en underavdeling av Danske Svineprodusenter.

– Vi skal sørge for å få en merpris for grisene våre. Det er mange pionerer i foreningen, folk som gikk i gang med løsdrift. Det har kostet griser, svette, blod og tærer å få løsdriften i gang, og de omkostningene vil vi nå forsøke å få dekket inn. Dette har vært forsøkt tidligere, men nå er vi forholdsvis mange besetninger og har et visst volum til å kunne gå videre, forteller nyutnevnt formann Jonas Würtz Midtgård i Welfare Pigs til Landbrugsavisen torsdag.

Han er opptatt av at det knyttes tettere bånd mellom slakterier og produsenter.

Annonse

– Jeg tror vi er kommet til et tidspunkt hvor forbrukerne endrer kjøpemønster og er trette av for store rabatter. Vi skal stå sterkere med stor åpenhet og sterk troverdighet, sier Würtz Midtgård.

Les også: Svinebønder krever tid til utfasing av zink

Neste artikkel

Forventer svinepris på under 10 kr i Danmark