Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sliter med å få nok busser til ulvedemonstrasjon

40 busser forventet til Oslo i dag.

Den 4. januar demonstrerte nærmere 2000 personer utenfor Stortinget med krav om at Stortingets ulvepolitikk måtte gjennomføres. (Foto: Anders Sandbu)

I dag blir det igjen en stormarkering mot ulvevedtaket. Bak initiativet står en bred allianse av grunneiere, jegere, beitenæring og flere kommuner.

Tirsdag 31. januar skal Stortinget nok en gang diskutere forvaltning av ulv.

Les mer: Slik skal Helgesen følge opp i ulvesaken

Så langt er det påmeldt 40 busser fra Agder i sør til Nord-Trøndelag i nord, skriver Norges Skogeierforbund i en pressemelding.

24 busser fra Hedmark

Fra Hedmark meldes det om utfordringer med å skaffe nok busser. Den 4. januar var det organisert 20 busser med demonstranter.

– Responsen er helt overveldende, sier, Knut Arne Gjems, leder av Norges Jeger- og Fiskerforbund i Hedmark, som er medarrangør av demonstrasjonen i dag.

Annonse

– Fra Hedmark har vi nå fylt opp 24 busser, og sliter med å få tak i flere busser, legger han til.

Fakkeltog til statsministerens kontor

I dag blir det fakkeltog fra Stortinget til statsministerens kontor, for å overlevere et budskap rett til statsminister Erna Solberg», skriver arrangøren.

– At statsråden velger å sette Stortingets vilje til side rokker ved tilliten til hele rovdyrpolitikken. Vi opplever en enorm frustrasjon også fra områder langt unna der lisensjakten nå er stoppet, sier Erik Lahnstein, administrerende direktør i Norges Skogeierforbund.

Hovedparolen i toget vil være: «Vi er utålmodige – regjeringen Solberg må levere i ulvesaken».

Knut Arne Gjems, leder i NJFF Hedmark, Erling Aas-Eng, leder i Hedmark Bondelag og Ståle Støen i Hedmark Bonde og Småbrukarlag er blant mange som skal holde appell før toget starter.

Neste artikkel

Nei til EU saksøker Erna Solberg