Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Reddet lam etter tre døgn på fjellhylle

Se den spektakulære redningsaksjonen på Andøya

–Jeg flyttet fra rovdyra, sier Glenn Knædal. Da det kom et bruk for salg på Andøya slo han til Andøya er fri for rovdyr og har gode beiter, men saueholdet er likevel ikke helt problemfritt. Terrenget er bratt, og når vi besøker gården venter han på klatreutstyr og nabohjelp fra Peder Kristoffersen for å redde ned et lam fra ei berghylle. Du kan følge den spektakulære redningsaksjonen til Kristoffersen i videoen øverst i saken.

Glenn Knædal (29) vokste opp med sau i Saltdal, en nordlandskommune hvor bøndene sliter med hele spekteret av rovvilt. En eldre bror overtok hjemgården, og da passet det perfekt å få kjøpt Haugen i Åknes, attpå til med en god besetning så han kunne gå rett i produksjon. Han meldte seg inn i Sau og Geit, og nå er han fylkesleder i Nordland.

Veien fram til egen gård gikk via Høyskolen i Nord-Trøndelag (i dag Universitetet Nord) i Steinkjer der han tok bachelorgrad i husdyrfag, velferd og produksjon, og deretter prosjektlederjobb for «Det Eventyrlige Vesterålslam» på Sortland. Han jobber også som selger for Fjøssystemer i Nord-Norge.

Annonse

– Sau har vært interessen hele tiden. Det er ikke så enkelt å komme inn i yrket, men jeg var heldig som fikk kjøpt gård med maskiner og dyr for 2,4 millioner kroner i 2014. En overkommelig pris, sier Glenn.

Du kan lese reportasje om drifta til Glenn Knædal og samboer Eline Kristoffersen i Bondebladet nr. 29 som kommer torsdag 20. juli.

Neste artikkel

200 maskiner og traktorer stjålet i Sverige i år