Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

FK Rogaland Agder med rekordbonus til medlemmene

Beste resultatet i FKRAs 118 årige historie.

FK Rogaland Agder har lagt fram tidenes beste resultat for styret. Styret foreslår overfor årsmøtet å sette av 43 mill kroner i bonus til medlemmene. (Foto: FKRA)
FK Rogaland Agder har lagt fram tidenes beste resultat for styret. Styret foreslår overfor årsmøtet å sette av 43 mill kroner i bonus til medlemmene. (Foto: FKRA)

Felleskjøpet Rogaland Agder (FKRA) oppnådde i 2016 det beste resultatet i sin 118 årige historie, skriver FKRA i en pressemelding.

For konsernet ble de samlede driftsinntektene 2 956 mill kroner – mot 2 757 i 2015. Driftsresultatet ble på 111 mill kroner, mot 107 mill kroner i 2015. Resultatet før skatt ble på 265 mill kroner.

Styret foreslår overfor årsmøtet å sette av 43 mill kroner i bonus til medlemmene.

Høy aktivitet i landbruket, med 32 prosent økning i salget av innredning til husdyrrom, godt butikksalg og rekordsalg av kraftfôr, har gitt det gode resultatet.

Salget av kraftfôr er på 376 500 tonn.

Mest fôr til fjørfe

Salg av fôr til fjørfe har økt mest. 30 nye DeLaval melkeroboter er satt i drift og salget av butikkvarer har økt med 9 prosent.

Annonse

«FKRA har hatt en samlet vekst i produktiviteten innen produksjon av kraftfôr på 70 prosent de siste 10 år. Effektivisering og forbedringer gjennom hele bedriften er sammen med salgsøkningen årsaken til det gode resultatet. Vi har ved hjelp av Lean gjennomført 12 000 små og store forbedringer i løpet av de siste 11 årene», heter det i pressemeldingen.

Salg av eiendom

Ekstraordinære gevinster ved salg av aksjer og eiendom er også en viktig del av resultat i 2016.

Den største effekten er salget av aksjene i Nedremarka Eiendom. Her hadde bedriften bygd opp verdier i over 11 år ved utbygging og utvikling av kjøpesenteret M44.

Styret foreslår overfor årsmøtet å sette av 43 mill kroner til bonus. Det er en økning på over 40 prosent fra 2015 og vil gi medlemmene en utbetaling på 2,5 prosent av tonn- og butikkvarekjøpet.

Neste artikkel

Felleskjøpet vurderer salg av Stavanger havnesilo