Verdens Matvareprogram har mottatt Nobels Fredspris. Bondebladet har snakket med direktør for Verdens Matvareprogram i Sør-Sudan, Matthew Hollingworth som sørger for mat for rundt fem millioner mennesker.
Det viktigste for en robust matforsyning er ikke hvilke teknologier bønder får tilgang til, men fraværet av krig og politisk uro, skriver Øystein Heggdal.
Ineffektiv, farlig og urettferdig er hvordan noen av verdens fremste klimaforskere beskriver metoden som Klimakur 2030 bruker for å beregne at kjøttkutt kan spare 2,9 millioner CO2-ekvivalenter på ni år.
Tyskland skal fra 2023 forby ugrasmidler med glyfosat angivelig for å redde biene. Det er dårlig nytt for miljø, matprodusenter, bier og muligens for norske bønder.
Utbruddet av afrikansk svinepest kommer til å endre Kinas svineindustri totalt og ha store globale ringvirkninger, mener den danske svinerådgiveren Martin Hjorth Jensen i Shanghai.
Trond Vidar Berge i Gjesdal produserer både svine- og storfekjøtt. Han tar avstand fra dyrevelferden han så i NRK Brennpunkts «Griseindustriens hemmeligheter».
EU-landene klarte ikke bli enige.