Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Venter over 2000 på NBUs landsstevne

På festivalområdet ved Kalnes vgs, samles rundt 2000 NBUere for å feste, danse og konkurrere.

Lang historie: NBU arrangerer landsstevne for 72. gang i sommer. Foto: Marit Wiersholm

17.-21. juli arrangerer Norges Bygdeungdomslag (NBU) landsstevne. Samlingen finner sted tre kilometer fra Sarpsborg sentrum. Uteområdene ved Kalnes vgs. blir til leir- og aktivitetsområder under stevnet.

På festivalområdet samles rundt 2000 NBUere for å feste, danse og kjempe om å bli NM-vinner i eksteriørbedømming av storfe.

– Vi er veldig godt i gang med rigginga, og det store teltet til konsertene er snart på plass. Vi har masse flinke dugnadsfolk her, sier Marit Wiersholm, PR- og markedsføringsansvarlig for landsstevnet.

Det arrangeres åtte ulike norgesmesterskap under landsstevnet, blant annet i borddekking, spekematanretning og presisjonskjøring med traktor. I tillegg er det over ti andre tevlinger under stevnedagene.

Annonse

Lørdag 21. juli er det «Bygdedag», en åpen dag hvor bedrifter og organisasjoner har stands. Det blir underholdning og politisk debatt, og temaet for debatten er skog. Konsertopplevelser er sikret med CLMD, The Baseballs og Torgeir & Kjendisene på scenen, mener NBU.

– Vi gleder oss stort nå. Snart kommer folk til leiren og det skjer noe. Det blir spennende og morsomt med alle tevlingene, sier Wiersholm, som har vært på flere landsstevner, men ikke vært med som arrangør tidligere.

– Østfoldinger er en gjeng med gode og flinke arbeidsfolk, så dette skal gå bra. På grunn av tørke og brannfare måtte vi etablere en egen grillplass, med subus, og her er det kun tillatt med gassgriller. De blir tent hver ettermiddag, sier PR-sjefen.

Neste artikkel

Finalistene i Årets unge bonde klare