Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tre millioner til Dagros-politi

Pilotprosjekt med dyrepoliti får tre millioner og starter i høst

I regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett gis tre millioner kroner til pilotprosjektet med dyrepoliti. Foto: Colourbox,

I regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett gis tre millioner kroner til pilotprosjektet med dyrepoliti. Det var avisa Nationen som først omtalte saken.

«Regjeringen vil gjennomføre et pilotprosjekt som skal arbeide for å få best mulig behandling av straffesaker som gjelder overgrep mot dyr. Målet med tiltaket er å utvikle system og rutiner for behandling av dyrekrimsaker, slik at alvorlig kriminalitet mot dyr skal føre til straffesak og domfellelse.» heter det i budsjettforslaget fra regjeringen.

Budsjettforslaget ble lagt fram av finansminister Siv Jensen (Frp) tirsdag.

To til politiet, én til Mattilsynet

For kort tid siden meldte landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) at regjeringen ville styrke kampen mot dyrekriminalitet.

– Dette er en stor dag for alle som er opptatt av dyrs rettigheter og bekjempelse av kriminalitet mot dyr, sa ministeren da hun slapp nyheten for presse og dyrevernere.

Hun ville imidlertid ikke si noe om hvordan dette skal finansieres. Denne tirsdagen kom endelig svaret. Pilotprosjektet mot dyrekriminalitet, som skal legges til Sør-Trøndelag, får en samlet bevilgning på tre millioner kroner.

Av disse gis to millioner kroner til politiet, og én million til Mattilsynet.

Annonse

Prosjektet skal sparkes i gang fra høsten 2015.

Kritiske fylkesledere

Flere fylkesledere i Norges Bondelag har vært kritiske til et eget dyrepoliti. Både Asbjørn Helland i Nord-Trøndelag og Lars Morten Rosmo i Sør-Trøndelag har møtt tiltaket med skepsis.

– Jeg frykter tiltakspakken blir et skalkeskjul for ikke å satse på det vi trenger: Forebyggende arbeid. Her er det bare snakk om noen få stillinger som skal ta seg av det som har skjedd etter at dyretragediene har skjedd. Det er en samfunnsoppgave å sørge for god dyrevelferd. Næringen selv skal trå til, men det må også myndighetene, sa Rosmo til Bondebladet da nyheten ble lagt fram.

Les mer: Styrker kampen mot dyrekrim

Les mer: Kjemper for eget dyrepoliti

Neste artikkel

Innovasjon Norge prioriterer ikke korntørker i Trøndelag