Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sommerro åpner «Landbruk skaper mangfold»

Stor interesse for landbrukskonferansen i Molde.

Som vi sår – om lite og stort i jordbruket, er tittelen på foredraget til forsker Bjørn Egil Flø i Nibio. Bildet er tatt fra fjellet Melen med utsikt over Fræna. (Foto: Liv Jorunn Denstadli Sagmo)

Det er ventet nærmere 200 deltakere på næringskonferansen «Landbruk skaper mangfold» i Molde fredag 3. mars, skriver Møre og Romsdal Bondelag.

Les mer: Ny bondelagskokk med hjerte for mat

Komponist, musiker og professor ved NTNU, Henning Sommerro fra Surnadal, skal åpne konferansen med musikk og foredraget «Av moll er du komen».

Konferansen er et samarbeid mellom Bondelaget, Bonde- og Småbrukarlaget og Fylkesmannen, og inngår som en del av faglagenes fylkesårsmøter.

Utvikler skaperevnen

«Jo mer vi står samlet, jo sterkere blir vi. Hovedtema er bonden som næringsutvikler. Landbruket og bygdesamfunnet har noen kvaliteter som utvikler skaperevnen i folk», skriver Møre og Romsdal Bondelag.

Leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, vil snakke mer om at norsk landbruk er mer enn liter melk og kilo kjøtt, mens styremedlem i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Marielle Vink de Roos, skal snakke om hvordan vi bevarer mangfoldet i disse ensrettingstider.

Gården som mestringsarena

Annonse

Solveig Haglund fra Oppistua Øye i Surnadal driver Inn på tunet, og skal snakke om gården som mestringsarena.

For å analysere og se på framtidsutsiktene, er forsker i Nibio, Bjørn Egil Flø hentet inn, mens professor og rektor ved Høgskolen for landbruk og bygdeutvikling, Dag Jørund Lønning, ser nærmere på den gode landbrukspolitikken.

Konferansen avsluttes med politikerdiskusjon om landbruk og mangfold.

I panelet deltar Frank Sve (Frp), Helge Orten (H), Steinar Reiten (KrF), Pål Farstad (V), Jenny Klinge (Sp), Else-May Botten Ap), Yvonne Wold (SV) og Lage Nøst (MDG).

Neste artikkel

Meiner Venstre er heilt på villspor