Sauebønder skuffet over klassifisering

– Vi møter ofte produsenter som kommenterer at de ikke har fått god klassifisering på sine store slakt. De har hørt det er en sammenheng mellom vekt og klasse, men vi tar ikke hensyn til det, sier Halvor Mikalsen i Animalia.

Halvor Mikalsen er klassifiseringskonsulent i Animalia. Her lærer han opp klassifisører i å klassifisere lammeslakt. Foto: Animalia
Halvor Mikalsen er klassifiseringskonsulent i Animalia. Her lærer han opp klassifisører i å klassifisere lammeslakt. Foto: Animalia

– Vi tar ikke hensyn til vekt når vi klassifiserer, det er hvor mye kjøtt det er på dyret i forhold til størrelsen som avgjør. Vi møter ofte produsenter som kommenterer at de ikke har fått god klassifisering på sine store slakt. De har av og til hørt det er en sammenheng mellom vekt og klasse, men som klassifisører tar vi ikke hensyn til det, sier Halvor Mikalsen, klassifiseringskonsulent i Animalia.

Behandler alle likt

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Bondebladets digitale produkter (Appen Bondebladet og nettsiden bondebladet.no) kan benyttes gratis av alle som er mottakere av Bondebladet gjennom medlemskap i Norges Bondelag og andre samvirkeorganisasjoner, samt av alle som har et eget abonnement på Bondebladet. Klikk her for å lage en digital bruker!

Digital

Bestill

3 måneder for kun 125,-

Komplett

Bestill

3 måneder for kun 199,-

Neste artikkel

Styreleder i nytt slakteri: – Nå handler det om å være best i alt