Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Rekordresultat for Gausdal Bruvoll

Årsresultat på 17,7 mill for trelastprodusenten.

Driver godt: Trelastprodusenten Gausdall Bruvoll SA kan se tilbake på et svært godt driftsår. Bedriften er landets eneste gjenværende samvirke-sagbruk, og sysselsetter til sammen 100 årsverk. (Foto: Tor Jostein Sørlie)

Trelastprodusenten Gausdal Bruvoll SA kan se tilbake på et svært godt driftsår. Bunnlinjen viste til slutt et årsresultat før skatt på 17,7 millioner kroner. Driftsresultatet ble 30 millioner, og omsetningen endte på 284 millioner.

– Innen tremekanisk industri, er dette meget sterke tall. Vi er naturligvis strålende fornøyd med dette, sier administrerende direktør Jørn Nørstelien i en pressemelding fredag.

En svært fleksibel og dedikert arbeidsstokk som ønsker utvikling og tar ansvar, er en vesentlig årsak til suksessen, påpeker Gausdal Bruvoll-sjefen.

Les også: Skog-jubel for ja til ny godspakke

Satser friskt

Bedriften har de siste årene investert hundretalls millioner i ny produksjonsteknologi. I tillegg er det gjort totaloppgraderinger av saglinje, fyranlegg, trelasttørker, høvleri og lagerfasiliteter. I skrivende stund er bedriften midt inne i et nytt investeringsprosjekt som de har kalt «Plattform 2020».

Annonse

En ny malingsfabrikk som er under bygging, blir ifølge bedriften den mest avanserte og effektive som til nå er bygget i Europa. Den vil stå ferdig mot slutten av 2017.

De gode fjoråresresultatene kommer også samvirkemedlemmene til gode.

For 2015 gjennomførte bedriften etterbetaling med 1,5 millioner kroner, hvilket utgjorde ca kr 13,- pr m3 levert tømmer. For 2016 vil dette videreføres ved at styret foreslår samme beløp til utbetaling.

Les også: Tre ganger tømmerprisen i 1965

Neste artikkel

Går mot stort overskudd av egg