Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nytt merke skal bedre dyrevelferden for svin

Skal gjøre det mer attraktivt å investere i dyrevelferd.

Dyrevelferd: Nytt dyrevelferdsmerke skal gjøre det mer attraktivt for svinebønder å investere i dyrevelferdsforbedringer på gården. (Foto: Illustrasjonsfoto Bondebladet)
Dyrevelferd: Nytt dyrevelferdsmerke skal gjøre det mer attraktivt for svinebønder å investere i dyrevelferdsforbedringer på gården. (Foto: Illustrasjonsfoto Bondebladet)

Miljø- og matvareminister Esben Lunde Larsen i Danmark går nå ut med hvordan et nytt statlig dyrevelferdsmerke vil se ut. Den nye, statlige logoen «Bedre Dyrevelferd» inneholder tre hjerter, som fylles ut i takt med den forbedrede dyrevelferden for gris.

– Jeg håper at danskene vil ta det nye dyrevelferdsmerket til seg. Merket gir forbrukerne flere valgmuligheter, og dermed også mulighet til å støtte dyrevelferden på et nivå som passer til deres preferanser og lommebok. Enten forbrukerne velger svinekjøtt med ett, to eller tre hjerter, får de mulighet til å se hvor mye mer dyrevelferd de får for pengene, sier miljø- og matvareminister Esben Lunde Larsen i en pressemelding, skriver Landbrugsavisen.

Flere hjerter – bedre dyrevelferd

Det statlige dyrevelferdsmerket kommer i første omgang til at settes på pakninger med svinekjøtt, men vil senere bli udvidet til å omfatte kjøtt fra andre dyr.

Les også: Konkursras blant danske svinebruk

– Vi vet at mange dansker gjerne vil gi litt ekstra for å støtte økt dyrevelferd. Merket vil gi danskene mulighet til å ha direkte innflytelse på hva slags kjøtt de kan velge i kjøledisken. Dyrevelferdsmerket vil gjøre det mer attraktivt for bøndene å investere i dyrevelferdsforbedringer på gården, på samme måte som detaljhandelen får mulighet til å imøtekomme forbrukernes ønsker om bedre dyrevelferd. På den måten blir dyrevelferd et konkurranseparameter i hele bransjen, sier Lunde Larsen.

Annonse

Svinekjøtt med det nye dyrevelferdsmerket vil i første omgang selges hos supermarkedkjedene Bilka, Føtex, Netto, Menu, Rema 1000, Kiwi, Spar, Lidl, Aldi og hos slakterbutikker.

Coop og Dyrenes Beskyttelse har i protest mot det nye merket laget deres eget, hvor blant annet økologisk kjøtt vegtes høyere enn konvensjonelt.

Les også: Dale ber Nibio hjelpe Nofence

Neste artikkel

Innovasjon Norge prioriterer ikke korntørker i Trøndelag