Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ny leder i Natur og Ungdom

Therese Hugstmyr Woie (22) fra Tromsø er valgt til ny leder i Natur og Ungdom. Den nye ledertrioen lover kamp for Barentshavet.

Arbeidsutvalget i Natur og Ungdom 2020: Fra venstre: 2. nestleder Andreas Randøy, leder Therese Woie og 1. nestleder Jørgen Næss Karlsen. (Foto: Thor Due)
Arbeidsutvalget i Natur og Ungdom 2020: Fra venstre: 2. nestleder Andreas Randøy, leder Therese Woie og 1. nestleder Jørgen Næss Karlsen. (Foto: Thor Due)

Jørgen Næss Karlsen (22) fra Skedsmokorset er valgt til ny første nestleder og Andreas Randøy (22) fra Kristiansand til andre nestleder, skriver Natur og Ungdom i en pressemelding.

Det nye arbeidsutvalget er klar for et nytt år med miljøkamp. De mener at kampen for å ta vare på Barentshavet er det viktigste regjeringa må levere på.

"Nå jobber regjeringa og oljeindustrien hardt for å forsvare oljeleting i Barentshavet. I 2020 skal vi knuse deres fortelling om at det er plass til norsk olje hvis verden skal oppnå klimamålene. Vi vil bli ferdig med diskusjonen om hvorvidt Norge må la olja ligge, og heller ta fatt på diskusjonen om hvordan vi skal få til en rettferdig omstilling", skriver Natur og Ungdom.

Venter på dom i klimasøksmålet

Annonse

Natur og Ungdom er en av partene i klimasøksmålet mot staten for grunnlovsstridig oljeboring i Barentshavet. Dommen i klimasøksmålet er ventet i midten av januar.

– Det siste året har vi kommet langt med å synliggjøre sammenhengen mellom norsk oljeutvinning og norges klimaforpliktelser. Hvis ikke dommen i januar går i vår favør, har jeg tro på at det er enda større aksept i folket for at norsk olje må ligge av klimahensyn innen søksmålet går videre til Høyesterett, sier Woie.

Krav til oppdrettsnæringa

Organisasjonen har også vedtatt å jobbe for strengere krav til oppdrettsnæringa. Det er et nytt satsingsområde for organisasjonen:

"Natur og Ungdom heier på miljøvennlig matproduksjon i Norge, men oppdrettsnæringa har ikke hatt en miljøtilpasset vekst. Vi vil jobbe for en innfasing av lukka oppdrettsanlegg for bedre ressursutnyttelse i næringa, og å redusere belastningen på kystfisket og miljøet i fjordene. Laksefôr av soya og lusepåvirkning på villaks, er andre områder hvor næringa bør måtte følge mye strengere miljøkrav", skriver Natur og Ungdom.

Neste artikkel

Kvigene hans fikk panikk - bonden mener ulv herjer