Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Norsvin starter bygging av ny seminstasjon i august

Den nye seminstasjonen har plass til 300 råner.

– Dette er en viktig milepæl for Norsvin, sier administrerende direktør Olav Eik-Nes. Fra venstre: Vegard Schanche, Olav Eik-Nes, Målfrid Narum og Vegard Braate. (Foto: Morten Knudsen)
– Dette er en viktig milepæl for Norsvin, sier administrerende direktør Olav Eik-Nes. Fra venstre: Vegard Schanche, Olav Eik-Nes, Målfrid Narum og Vegard Braate. (Foto: Morten Knudsen)

Norsvin SA har inngått kontrakt med Gråkjær SA om bygging av ny seminstasjon, skriver Norsvin i en pressemelding.

– Den nye seminstasjonen er viktig for å opprettholde og videreutvikle Norsvins posisjon som nasjonal og internasjonal leverandør av svinegenetikk. Dette er en viktig milepæl for Norsvin, sier administrerende direktør Olav Eik-Nes. 

Les mer: Skal ha helnorsk grisefôr innen fem år

Entreprenøren Gråkjær AS ble valgt etter en anbudsrunde gjennomført vinteren 2016. I Norge har Gråkjær et tett samarbeid med Felleskjøpet Agri, også i dette prosjektet.

Fersk og frossen sæd

Den nye seminstasjonen blir på 4000 m² og bygges med plass til 300 råner og laboratorier for produksjon av fersk sæd og frossen sæd.

– Rasjonell drift, logistikk og god smittebeskyttelse har stått sentralt i planleggingen av den nye seminstasjonen, sier fag- og seminsjef Målfrid Narum.

– Dette er et stort og viktig prosjekt for oss, sier Vegard Schanche fra Gråkjær og Vegard Braate fra Felleskjøpet Agri.

Ferdig i mai 2017

Annonse

Seminstasjonen bygges i Øvre Vang i Hamar kommune og ferdigstillelse er planlagt til mai 2017.

Beliggenheten er i et skogsområde med god avstand til andre husdyrbesetninger.

Når seminrånene flyttes fra Stensby til den nye stasjonen betyr det slutten på over seksti år med drift av seminstasjon på Stensby.

NRF etablerte oksestasjon der i 1948 og i 1956 flyttet de første rånene inn. Fra 1980 har det kun vært råner på Stensby, skriver Norsvin.

Topigs Norsvin

Norsvin sin internasjonale virksomhet ble i 2014 fusjonert med nederlandske Topigs til Topigs Norsvin. Topigs Norsvin er til stede i 54 land og hver 5. slaktegris i verden har genetikk fra Topigs Norsvin.

– Den nye seminstasjonen vil bli et kraftsenter også for Topigs Norsvin, sier Bjarne Holm, utviklingsdirektør i Topigs Norsvin.

Neste artikkel

Innovasjon Norge prioriterer ikke korntørker i Trøndelag