Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Norgesgruppen skal lage pølser av verpehøns

Landets største dagligvare vil få ned hønsesvinnet.

Kastes: 3 millioner verpehøns kastes i dag. Om forbrukerne vil er det ingen ting kan det være annerledes i framtiden. Foto: Camilla Mellemstrand
Kastes: 3 millioner verpehøns kastes i dag. Om forbrukerne vil er det ingen ting kan det være annerledes i framtiden. Foto: Camilla Mellemstrand

Etter at Nrks Forbrukerinspektørene informerte Ola og Kari nordmann om at tre millioner verpehøns blir kastet har det debatten gått friskt. Mange har tatt til orde for å gjeninnføre hønsefrikase som en vanlig rett, men hønsefrikase tar lang tid å lage. Norgesgruppen varsler i en pressemelding at vi kan belage oss på hønsepølser i butikkene deres.

– Vi vil ikke kaste mat, derfor har vi bidratt i dugnaden ved å utvikle en grillpølse. Den blir å finne mot slutten av denne uka under merket «Folkets» i Kiwi-, Meny- og Spar-butikker, sier Jon Jakobsen i Unil, et selskap eid av Norgesgruppen i pressemeldingen.

Pølsene skal bare bestå av 11 prosent verpehøns, så det må selges mange pølser får å få vekk 3 millioner verpehøns. Resten av pølsa skal bestå av 69 prosent annet hvitt kjøtt. Det er ikke spesifisert i pressemeldingen hva de siste 20 prosentene er.

Annonse

Det går fram av pressemeldingen at dette er et prøveprosjekt.

– Hvis pølse med kjøtt av verpehøne er noe forbrukerne vil ha, vil vi gjerne fortsette å produsere den, gitt at vi får kjøtt av verpehøne til en konkurransedyktig pris. Under piloten kostet hønekjøttet tre ganger mer enn kyllingkjøttet. Det er en utfordring fjærfebransjen må se på. Vi skal gjøre vårt for å få dette til. Vi har som aktør i verdikjeden et ansvar for å redusere matsvinn, sier Jakobsen videre.

Neste artikkel

Ulvesona gir et gigantisk matsvinn