Misforståelser om 
rødt kjøtt og kreft

Kjøtt og røyk ikke like farlig for deg.

Kreft: – Forskjellen på dem som spiser mest og minst bearbeidet kjøtt, er at om lag seks av tusen flere av dem som spiser mest, vil få tarmkreft i løpet av livet, sier Gunnar Tjomlid. (Foto: Pressebilde)
Kreft: – Forskjellen på dem som spiser mest og minst bearbeidet kjøtt, er at om lag seks av tusen flere av dem som spiser mest, vil få tarmkreft i løpet av livet, sier Gunnar Tjomlid. (Foto: Pressebilde)

I forrige uke meldte Verdens helseorganisasjon at å spise bearbeidet kjøtt gir økt sjanse for kreft, det samme gjelder for rødt kjøtt trolig også gjør det. Denne historien gikk sin seiersgang i både norske og utenlandske medier.

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Bondebladets digitale produkter (Appen Bondebladet og nettsiden bondebladet.no) kan benyttes gratis av alle som er mottakere av Bondebladet gjennom medlemskap i Norges Bondelag og andre samvirkeorganisasjoner, samt av alle som har et eget abonnement på Bondebladet. Klikk her for å lage en digital bruker!

Digital

Bestill

3 måneder for kun 125,-

Komplett

Bestill

3 måneder for kun 225,-

Neste artikkel

Norge har verdens nest høyeste dødelighet av føflekkreft