Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mangel på kyllingkjøtt i Kiwi-butikker

Uvanlig stor etterspørsel etter kyllling har ført til mangel i en del butikker.

Nortura opplever større etterspørsel etter kyllingkjøtt enn normalt. Bildet er fra Norturas slakteri i Hærland. Foto: Øyvind Haug

I Kiwi-butikken i Rælingen hang det mandag ettermiddag lapper som beklaget mangelen på både kylling og bacon, skriver Romerikes Blad.

«Til våre kunder. Vi har beklageligvis fått levert lite kylling denne uke, dette skyldes at vår leverandør Prior har slitt med å få inn nok slaktekylling i oppstarten av året. Vi beklager dette på det sterkeste»

– Siden nyttår har vi slitt med å få tak i nok Prior-varer. Dette er en beskjed vi har fått fra konsernet, sier butikksjef Marius Torgersen til avisa.

Butikken i Rælingen har også opplevd mangel på bacon i flere uker.

– Vi bestiller opp så mye som mulig hver dag, men leverandøren klarer dessverre ikke å levere nok. Slik har det vært siden før jul, sier butikksjefen til RB.

Annonse

Kiwi er en del av Norgesgruppen og har over 650 butikker over hele landet. Meny, Spar og Joker er også en del av Norgesgruppen, som til sammen har rundt 1 800 dagligvarebutikker i hele Norge.

– Folk vil spise sunt

Nortura opplever større etterspørsel etter kyllingkjøtt enn normalt, forklarer kommunikasjonsrådgiver Cornelia Koppang Henriksen i Nortura.

– Noen butikker har opplevd at de får mindre tilgang på kyllingfilet enn normalt. Produksjonen er den samme i Nortura, men etterspørselen har gått kraftig opp, sier Henriksen.

– Vi har gode rutiner på dette, så situasjonen skal være tilbake til det normale i slutten av denne uka eller i starten av neste uke, legger hun til.

Cornelia Koppang Henriksen mener den store etterspørselen har med januar og sunnhet å gjøre.

– Januar er jo en sunnhetsmåned, og mange velger derfor kylling til middag. Kvitt kjøtt er jo noe av det sunneste kjøttet vi kan spise, sier Cornelia Koppang Henriksen i Nortura.

Neste artikkel

Senker tollen på storfekjøtt fra 23. juli