Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kraftkar kåret til verdens beste ost

Norsk familiemeieri vant mot oster fra hele verden.

Over 3000 oster var meldt inn til World Cheese Awards, men det var Kraftkar fra Tingvollost som stakk av med den aller gjeveste prisen.

– Jeg er helt målløs, dette er helt fantastisk for en liten familiebedrift som Tingvollost, sier styreleder Gunnar Waagen i Tingvollost i en pressemelding.

Tingvollost vant priser både i fjor og i 2014, men i år nådde de altså helt opp.

Ostene ble vurdert av 266 eksperter. Etter å ha kåret vinnere i forskjellige kategorier sto det igjen 16 oster som konkurrerte om å være verdens beste ost. Tingvollost var den siste osten juryen vurderte, og fikk 71 poeng. Det er fire poeng flere enn nest beste ost.

Annonse

– Muggen i denne osten har utviklet seg veldig fint. Den er veldig jevnt fordelt i osten, og på toppen av det har den en fantastisk konsistens. Når den smuldres, får du en myk krem. Til slutt lander den silkemykt på tunga, var juryens vurdering.

Tingvollost er et familieeid gårdsmeieri som lager 20 tonn ost årlig, basert på melk fra egen gård.

– For meg har dette vært en litt uoppnåelig drøm. Slike drømmer du tenker men kanskje ikke sier høyt til noen. Vi er en ydmyk liten familiebedrift med fantastiske ansatte, som har bygd stein på stein etter at vi startet opp tilbake i 2003, forteller daglig leder i Tingvollost, Kristin Waagen.

Neste artikkel

Innovasjon Norge prioriterer ikke korntørker i Trøndelag