Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kraftig økning for økologisk grønt

Økologisk frukt og grønt har økt med 30 prosent i 2016.

Gartnerhallen har 35 produsenter som driver helt eller delvis økologisk produksjon. – Salget av økologisk går av seg selv, sier organisasjonssjef Arve Gladheim i Gartnerhallen.

Omsetningen av økologisk frukt og grønt har økt med 30 prosent så langt denne sesongen.

– Etter årets økning er vi i full gang med å kartlegge etablerte og nye produsenter for å se hvor mye vi kan produsere til neste år. Gulrot har vært den største økologiske kulturen i lang tid, og nå kommer bl.a. veksthussalat for fullt, opplyser organisasjonssjef Arve Gladheim i Gartnerhallen.

Les mer: Ureiste råvarer frå slottshagen i Rosendal

Gartnerhallen har 35 produsenter som driver helt eller delvis økologisk produksjon. Gladheim tror antallet er økende, men det tar tre år å legge om fra konvensjonell til økologisk drift. Neste års produksjon planlegges før jul.

Annonse

Gartnerhallen er formelt sett ikke med på fellesprosjektet Landbrukets økoløft, som ble startet i mars i år. Men frukt- og grøntprodusenter har deltatt på en rekke av samlingene, og grøntsektoren stiller med flere økologiske inspirasjonsbønder.

– Salget av økologisk går av seg selv, og handelen har vært forsiktige med markedsføringen før de har produktene. Men for eks. Norgesgruppen ser at det er et fortrinn hvis de er gode på økologisk frukt og grønt, sier Gladheim.

Les mer: Uvanlig godt betalt for økopotet

Neste artikkel

Beskytter eplene med haglnett