Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ingve Berntsen er Årets unge bonde

Ingve Berntsen fra Hå på Jæren til topps.

Ingve Berntsen fra Hå på Jæren ble Årets unge bonde 2016. Kåringen gikk av stabelen i Oslo lørdag kveld. (Foto: NBU)

Ingve Berntsen (30) er utdannet agronom og har en bachelor i nyskapning og samfunnsutvikling. Han har drevet gård i Hå kommune siden har var 17 år, og er bonde på heltid.

Berntsen driver med ammekuproduksjon og nisjeproduksjon basert på storferasen Vestlandsk Fjordfe.

Ved siden av gården er han svært samfunnsengasjert. Han er aktiv jordverndebattant og sitter som vara til fylkestinget i Rogaland.

I tillegg sitter Berntsen i styret til Jærmuseet-gruppen, heter det i pressemeldingen fra arrangørene.

– Jeg elsker å se på omgivelsene mine med nye øyne, oppdage muligheter, skape nye ressurser og finne nye løsninger for driften på gården. Jeg håper jeg kan bruke tittelen Årets unge bonde til å engasjere og inspirere flere som står på terskelen til yrket til å ta spranget helt ut, sier Berntsen.

Sterke kandidater

Juryen hadde fem meget dyktige bønder som skulle vurderes i finalen.

Annonse

– Det har vært en tøff jobb å komme fram til en vinner siden alle finalistene var sterke kandidater og verdige vinnere av prisen. Årets unge bonde og de andre toppkandidatene er gode forbilder og viser at det går an å lykkes som ung bonde og matprodusent i Norge, sier Jan Kollsgård, direktør medlemmer i Felleskjøpet Agri.

De andre som kom til finalen var Knut Halvor Aschjem (28) fra Ås, Geir Ove Mannsverk (31) fra Tverrelvdalen i Alta, Anne Dieset (31) fra Åmot og Anders (30) og Mina Klaseie (28) fra Eidsvoll.

Dale ledet juryen

Årets jury ble ledet av Jon Georg Dale, mat- og landbruksminister.

Den har også bestått av Arne Hjeltnes, tv-personlighet, forfatter og matkjenner, Dag Jørund Lønning, forfatter og rektor ved Høgskulen for landbruk og bygdeutvikling, Anne Jødahl Skuterud, styreleder i Felleskjøpet Agri, Lauren Cody Källén, administrerende direktør i McDonald’s i Norge, og Tora Voll Dombu, leder i Norges Bygdeungdomslag.

Les også: - Innsnevra politikarar

Neste artikkel

Innovasjon Norge prioriterer ikke korntørker i Trøndelag